Anneler ve Erkek Çocuklarý
Anneyle erkek çocuðu arasýndaki iliþki
Bütün erkek çocuklarý için anne kucaðý çok deðerli ve önemlidir. Çünkü erkeðin annesiyle küçük yaþlarda kurduðu iliþki, onun ileriki yýllarda özgüvenini, sosyal iliþkilerini, hatta ne tip kadýnlardan hoþlanacaðýný etkiliyor. Erkek çocuklarýnýn hayatlarýndaki ilk kadýn ve öðretici kiþi anneleridir. Anneyle oðlu arasýndaki iliþkiyi bu denli özel yapan etken de bu.
Çocuk annesinden hayatý sevmeyi öðrenir
Annenin çocuðuyla büyük bir ilgiyle bir þeyler yapmasý, paylaþmasý, ona hikayeler okumasý, çocuðun saðlýklý geliþimi açýsýnda oldukça önemlidir. Bu þekilde anne oðluna yaþama sevincini aþýlar. Sýradan gibi görünen güzel anlarýn paylaþýlmasý, çocuðun hayatý boyunca sürecek olan sevgiyi büyütür. Bu sevgi, sadece çocuðun mutlu bir birey olarak yetiþmesini saðlamýyor. Ayný zamanda kendine ve baþkalarýna güvenmeyi de öðretiyor. Çünkü erkek çocuðunun annesiyle kurduðu iliþki, diðer iliþkileri için de bir model oluþturuyor.

Kýzlarla olan iliþkide anne bir model sayýlýr
Erkeðin hayatýndaki ilk kadýn olan annenin, oðlunun gelecekteki iliþkilerinde belirleyici bir rolü vardýr. Örneðin annesiyle arasýnda bir mesafe olan çocuk, ileriki yýllarda beraber olacaðý kadýna da mesafeli davranýr. Tersine, annesiyle çok yakýn iliþkide olan erkek çocuðun, beraber olduðu kadýna da yakýnlýðý artar. Bu nedenle annenin nasýl düþündüðü ve duygularýný nasýl ifade ettiði büyük önem taþýr.

Bunun dýþýnda, anneyle baba arasýndaki iliþki de, çocuðun psikolojik geliþimi üzerinde etkili. Birbirine sevgi ve saygýyla yaklaþan bir çift, çocuklarýnýn gözünde böyle bir iliþki modeli oluþturur.
Kadýnlarýn dünyasýna açýlan ilk pencere
Erkek çocuðu annesinin dünyasýný görerek, kadýnlarýn dünyasýný daha yakýndan tanýma fýrsatý buluyor. Karþýt cinse ait dünyanýn tanýnmasý da, çocuðun bakýþ açýsýnýn geniþlemesini saðlýyor. Bir erkek için kadýnlarýn dünyasýný anlamak, çok geniþ bir pencereden bakabilmek anlamýna geliyor.

Bir erkeðin hayatýna giren ilk kadýn olarak anne, çocuk için tam bir gözlem konusu. Erkek, annesine bakarak kadýnlar hakkýnda bilgi edinir ve onlarý anlamaya çalýþýr. Bu þekilde anne farkýnda olmadan kendi kiþiliðinde barýndýrdýðý kadýnlara özgü davranýþlar sergileyerek, oðlunun gözlemlerine müthiþ bir malzeme verir.
Bunun dýþýnda annenin derin duygusallýðý da erkek çocuðu için keþfedilmeyi bekleyen bir hazine. Çocuklarýn yaþlarý ilerleryip, annelerini anlamaya baþladýklarýnda, kadýnlara özgü duygularý ayýrt etme yetenekleri artar.