Turkcell Süper Lig'de hafta sonu deplasmanda İstanbul Büyükşehir Belediyespor ile karşılaşacak olan Sivasspor, İstanbul ekibini yenerek uzun bir aradan sonra dış sahada 3 puan kazanmak istiyor.


Bu sezon deplasmanda yaptığı 6 maçın sadece 1'ini kazanan, 3'ünden beraberlikle, 2'sinden ise mağlubiyetle ayrılan Sivasspor, bu kez İstanbul Büyükşehir Belediyespor deplasmanında galibiyete ulaşan taraf olmak istiyor.
Bu sezon deplasmandaki ilk ve tek galibiyetini Kocaelispor'a karşı elde eden Sivasspor, bu sezonki 2. dış saha galibiyetine İstanbul Atatürk Olimpiyat Stadyumu'nda imza atmayı hedefliyor.
-DIŞ SAHA KARNESİ-
Ligin 2. haftasında Kocaelispor'u deplasmanda 2-0 mağlup eden Sivasspor, daha sonraki 5 dış saha maçında Ankaraspor ve Antalyaspor'a mağlup oldu, Eskişehirspor, Beşiktaş ve Trabzonspor ile berabere kaldı.
Dış sahada 4. haftada Eskişehirspor ile 2-2, 8. haftada Beşiktaş ile 1-1, 12. haftada Trabzonspor ile 0-0 berabere kalan Sivasspor, 6. haftada Ankaraspor'a 2-0, 10. haftada ise Antalyaspor'a 2-1 mağlup oldu.
Bu sezon 6 deplasman maçında rakip filelere 6 gol atan Sivasspor, kalesinde ise 7 gol gördü.
-İÇ SAHADA EN BAŞARILI 2 TAKIMDAN BİRİ-
Bu sezon sahasında yaptığı 7 maçın 6'sını kazanıp, 1'nden ise beraberlikle ayrılan ve topladığı 19 puanla iç sahada Galatasaray ile birlikte ligin en başarılı takımı olan Sivasspor, dış sahada ise 1 galibiyet, 3 beraberlik, 2 mağlubiyet alarak topladığı 6 puanla 10. sırada yer alıyor.
-İSTANBUL YOLCULUĞU YARIN-
İstanbul Büyükşehir Belediyespor maçı hazırlıklarını sürdüren Sivasspor, bugün yapacağı çift idmanla Sivas'taki hazırlıklarını tamamlayacak.
Yarın havayoluyla İstanbul'a gidecek olan Sivasspor, kamp yapacağı otelde Pazar günü saat 14.00'da oynanacak maçı bekleyecek.
Sivasspor'da bu zorlu maç öncesinde, Pini Felix Balili ve Tayfur Emre Yılmaz'ın ayak bileklerinde hafif sakatlıkları bulunuyor. İsrailli golcünün İstanbul ekibi karşısında forma giyip giymeyeceği maç günü netleşecek.
Bu arada, yarın akşam İstanbul Sheraton Otel'de Sivasspor gecesi düzenleneceği belirtildi.


AA
Bu haber 186 kez okundu.