[Linkleri Görebilmek için ÜYE Olmalısınız!Hemen ÜYE OL!]
Beyaz Saray’dan Başkan Erdoğan ile Trump görüşmesine ilişkin açıklama yapıldı. Yapılan açıklamada, dünkü görüşmede Suriye ve ticaret konularını ele alındı ifadeleri kullanıldı.
Beyaz Saray Basın Ofisi'nden yapılan açıklamada, Erdoğan ve Trump'ın dün bir telefon görüşmesi yaptığı anımsatıldı.

Açıklamada, "Görüşmede, aralarında ticaret hacminin artırılması çabaları ve İdlib'deki insani kriz hakkındaki ortak endişeler de dahil olmak üzere bir dizi ikili ve bölgesel konular ele alındı." ifadesine yer verildi.
İletişim Başkanlığı, dün yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve ABD Başkanı Trump'ın telefonda görüştüğünü duyurmuştu. Başkan Erdoğan, ABD Başkanı Trump ile dün akşam telefonda görüştü. Erdoğan, Trump görüşmesinde ikili meselelerin yanı sıra Suriye'de yaşanan son gelişmeler ele alındı..

İDLİB KONUSU ELE ALINDI

Rejim saldırılarının sürdüğü İdlib'de sivillerin korunması ve yeni insani krizlerin önlenmesi amacıyla iş birliğinin sürdürülmesi kararlaştırıldı.

İRAN MESELESİ VE ABD BÜYÜKELÇİSİNİN GÖREVE BAŞLAMASI

Erdoğan, Fransa'da gerçekleştirilen G-7 Zirvesi'nde İran konusunda atılan adımlar ile ABD Büyükelçisi David Satterfield'ın görevine başlamasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

EKONOMİ ALANINDA ANLAŞMA SAĞLANDI

İki lider, ticaret hacminin 100 milyar dolar seviyesine çıkarılması hususunda kararlılıklarını yeniden teyit etti

.
.