GÜNCEL VE SOSYAL HAYAT’TA 7 SAYISININ GEÇTİĞİ YERLER

Bir Haftada 7 gün vardır. Dünyanın harikası 7 dir. Müzikte 7 nota vardır. Yeryüzünde 7 temel renk vardır. James Bond 007 dir. Hürmüz 7 kocalıdır. Pamuk Prenses’in 7 tane cücesi vardır. ATATÜRK 7 harftir.

Yedi Alimler Hikayesi: “Yedi Alimler Hikayesi”, kaynağını Sindbadname’den alan Türkçe masallar derlemesidir. Bir cariyenin iftirasına uğrayan Doğulu bir hükümdarın oğlunun kurtulması için, ülkedeki 7 bilge (alim) vezirden her birinin 7 gün boyunca kadınların kurnazlıkları üzerine anlattıkları öykülerden oluşur. Derlemenin adı da bu 7 alimden gelir.
Yedi Askı: Arapça’da Muallakatü’s- Seba. Arap edebiyatında, İslam öncesinde yazılmış 7 kasideden oluşan derlemedir. Her biri yazarların en iyi yapıtı sayılan bu kasidelerin, Kabe duvarlarına asıldıkları için bu adla anıldığı sanılır.
Yedi Hafta Savaşı: Avusturya- Prusya Savaşı olarak da bilinir. 1866’da, Avusturya, Bavyera, Saksonya, Hannover ve bazı küçük Alman devletleriyle Prusya arasında 1866 yılında yapılan ve 7 hafta süren savaştır. Prusya’nın zaferiyle sonuçlanmış, Avusturya’nın Almanya’dan çekilmesine yol açmıştır.
Yedi Yıl Savaşı: Fransız devriminden önce Avrupa’nın bütün büyük devletlerinin katıldığı son büyük savaştır. (1756-63) Savaşın bir cephesinde Fransa, Avusturya, Saksonya, İsveç ve Rusya, öbüründe Prusya, Hannover ve İngiltere yer almıştı.