Bodrum’un en güzel beldelerinden Yalıçiftlik’te bulunan, mavi bayraklı koyları ile ün salmış Hapimag Resort Sea Garden Bodrum her sene olduğu gibi bu sezon da deniz dibi temizliğinin ilkini gerçekleştirdi. Deniz dibi temizliğine, Erman dalış okulu dalgıçları, tesis çalışanları ile girlikte gönüllü Alman misafirler de katıldı.

191 dönüm arazi üzerine kurulu, mucizevi güzellikte mavi bayraklı üç koya sahip olan ve tatilcilerin olduğu kadar dalış meraklılarının ve profesyonellerinin de ilgi odağı durumundaki Hapimag Sea Garden Resort kurulduğu ilk yıllardan itibaren doğaya verdiği önemle anılıyor.
Toplumda çevre bilincinin oluşturulmasını sağlamak, gelecek nesillere daha yaşanılası bir dünya ve daha temiz bir çevre bırakmak misyonuyla senede 2 defa koylarında deniz dibi temizliğini çalışmaları yürütüyor. Bu sezonki deniz dibi temizliğinin ilkini tesis bünyesinde bulunan Erman Dive Center’ın deneyimli dalış ekibi, tesis çalışanları ve gönüllü Alman misafirlerinin katılımıyla gerçekleştirdi.

Doğal güzelliklerimizi gelecek nesillere aktarmalıyız

6 kişilik bir ekip ile 1.5 saat boyunca yapılan detaylı deniz dibi temizliği sonucunda bir kez daha koylarının temizliğini kanıtlayarak çok az sayıda çöp çıkarıldı. Yeşil yıldız ve uluslararası çevre ödülü olan yeşil anahtar sahibi doğa dostu Sea Garden Genel Müdürü Kerem Demirkol gönüllü çalışmalarından dolayı dalış ekibine, misafirlere ve çalışanlara teşekkür ederek, “Deniz temizliğine büyük önem veriyoruz. Doğal güzelliklerimizi bizden sonraki nesillere aktarmak için çalışıyoruz. Doğa dostu bir tesis olarak deniz dibi temizliğimizi senede 2 defa gerçekleştiriyoruz. Bu seneki deniz dibi temizliğimizin sonucunda da koylarımınız temizliğinden bir kez daha emin olduk. Yok denecek kadar az çöp çıkarmaktan ve misyonumuzu sürdürmekten dolayı mutluluk duyuyoruz.” dedi.