2017 KOVA BURCU veya KOVA YÜKSELENLER
GENEL ETKİLER

2017 yılı sizin için önemli değişim etkilerinin vurgulu olacağı bir sene olacak. Öncelikle yıl boyunca gerçekleşecek tutulmalar burcunuz üzerinde oluşuyor ki bu etki sadece 2017'de değil önünüzdeki 2 yıllık süreçte hayatınızda dönüşüm rüzgarlarının kuvvetli esmesine neden olacak.

Yılın hemen başında Şubat ayında, 11 Şubat ve 26 Şubat Ay ve Güneş tutulmaları burcunuz üzerinden gerçekleşecek bu yılın ilk tutulma serisi olacak. Maddi konular ve mesleki alanlarda uzun süredir beklediğiniz veya beklettiğiniz konular aniden revize olabilirler. Tutulma süreçleri bekleyen, duran konuları aniden yoluna koyabildiği gibi, üzerinizde yük olan iş veya özel alanlarınızda yeni düzenlemeler getirme isteğinizi tetikler. Bu nedenle özellikle sizi bunaltan, yoran veya ağırlık hissettiğiniz alanlarda bu sene Şubat ayında ani kararlar verebilirsiniz.

Kişisel tercihlerinizin değiştiği, çevrenizle iletişiminizin farklı bir alana kaydığı bir döngüyü tamamlama yılından geçmektesiniz. Geçen yıl boyunca kendi ihtiyaç ve isteklerinizi yeniden belirleme, hedeflerinizi bir anlamda revize etme döneminden geçmiştiniz. 2017'de ise harekete geçme, özellikle kişisel hedefleriniz adına eylem yapma isteğiniz artacak. Geçen yıl boyunca beklediğiniz, sabrettiğiniz konuları bu sene aktive ederek, harekete geçeceksiniz. Bu yıl, aktif bir yıl sizi bekliyor. Durağanlıktan uzak, hızlı gelişmelerin yaşanacağı bir sene içine adım atıyorsunuz. Uzun süredir beklettikleriniz, sorumluluklarınız nedeniyle ötelediklerinizi gerçekleştirme isteğiniz artacak.

Şubat ayından itibaren Hint Astrolojisine göre yer değiştirecek olan Satürn ile sosyal alanlarınızda bu yıl önemli bir dönüşüm etkisi sizin adınıza başlıyor. Öncelikle bu sene yaşça büyük akrabalar, çevrenizde sizden büyük kişilerin sorunlarıyla fazlasıyla ilgilenmeniz gerekebilir. Sosyal alanlarda sorumluluklarınız artarken, arkadaşlarınızla ilgili yeni bir dönemin ilk ayak seslerini duymaya başlayacaksınız. Yılın ilk yarısı bazı arkadaşlarınızla yollarınız ayrılabilir. Çevrenizle ilişkileriniz adına bu sene özellikle ilk yarı kendi başınıza olma arzunuz daha baskın olacak.

Jüpiter 2017'de özellikle yükselen burcu Kova olanların farklı kaynaklardan gelen gelirleri açısından güzel maddi kaynaklar sunacak. Eşiniz veya ailenizden gelebilecek parasal destekler adına bu sene şanslı yılınız. Banka işleriniz, krediler, iş ortaklarınızdan gelebilecek destekler ve maddi gelirler açısından yine şanslı bir sene geçireceksiniz.
KOVA BURCU 2017 YILI AŞK HAYATI
Bu yıl ilişkiler adına Nisan, Ağustos ve Aralık aylarında hassas etkilerden geçeceksiniz. Merkür gerilemelerinin etkili olduğu bu süreçlerde eşiniz veya partnerinizle olan ilişkilerinizde iletişimi dengelemekte zorlanabilirsiniz. Kişisel bakış açınızın değiştiği bir yıl olan 2017'de aşk ve ilişkileri ele alışınız açısında farklılaşma ve dönüşüm döneminden geçeceksiniz.
Mart ayında gerçekleşecek Venüs gerilemesi duygusal konularda karşı cins ile hem iletişimsel açıdan hem de ilişkinin içeriğinde ani gelişmeler, duygusal dalgalanmalar yaşanabilir. İlişkiler adına 4 Mart ile 14 Nisan arasında önemli kararlar vermekten kaçınmanız yerinde olacaktır.

Haziran ayından 15 Temmuz'a kadar olan süreçte ilişki alanınızda konaklayacak olan Mars, bu aralıkta sabırsız ve girişken olmanıza neden olabilir. Bu yıl ilişkiler açısından Haziran ayı başından, 15 Temmuz'a kadar olan döngüde fevri davranmamak yerinde olacaktır.

Bu yıl Ağustos ayında ilişkiler alanınızda konaklayacak olan Venüs ile aşk adına yazın son ayları güzel gelişmeler söz konusu. Devam eden ilişkinizde Temmuz ve Ağustos aylarında, yılın ilk yarısı etkin olan dalgalı enerjiler ve ne yöne gideceğinizi bilmekte zorlanma durumları bir anlamda sakinleşip, birlikteliğinizi daha net şekilde görmenize destek verecek. Eylül ve ekim döngüsünde ise karşı burcunuzda aktif olacak Venüs ile evlilik, ilişkiler alanlarınızda güzel sürprizler yaşanabilir.
Genel olarak 2017 ilişkilerinizde bakış açınızın bir anlamda olgunlaşacağı, ne yöne gideceğinize karar verme durumunuzda kalacağınız bir sene olacak. Her ne kadar yılın ilk yarısı biraz daha hızlı gelişmeler yaşansa da, yılın ikinci yarısı duygusal konularda toparlanma ve düzene girme eğilimleri artacak.

Kişisel alanlarınızda yaşanacak değişimler, hayatınızın yönünün değişim etkisinde olması, hayata bakış açınızda yenilenme istekleriniz birlikteliklerinizde karşı tarafın sizi tam anlayamamasına ve değişen duygu durumlarınıza adapte olmakta zorlanmalarına neden olabilir. Dikkatiniz partnerinizin duygularından ziyade kendi iç dengelerinize odaklanacağı için özellikle Haziran ayına kadar olan döngüde ilişkiler açısından biraz daha karışık bir süreçten geçebilirsiniz.

12 Eylül'den itibaren burç değiştirecek Jüpiter, Eylül ayından itibaren duygusal alanlarda daha rahat olmanıza olanak sağlayacak. Bekar Kova burçları adına özellikle Eylül ayından itibaren ilişki alanlarında daha şanslı olacakları bir periyot başlamış olacak. Çocuk sahibi olmak isteyen Kova burçlarının için bu sene yine şanslı oldukları döngü de yılın Eylülden itibaren başlayan zamanı olan sonbahara işaret etmekte.

KOVA BURCU 2017 YILI KARİYER PARASAL ETKİLERİNİZ
Yılın ilk döngüsü, Hazirana kadar olan dilimde kariyer ve iş hedeflerinizi yeniden ele alacağınız, hedeflediklerinizle ilgili önemli adımlar atacağınız bir döngü söz konusu. Uzun süredir beklediğiniz bir durum, iş veya projeyle ilgili önemli gelişmeleri deneyimleyebilir, ani ve beklenmedik bir şekilde sonuç alabilirsiniz.

Bu yıl bilhassa yükselen Kovalar için eşinizden gelebilecek maddi desteklerden yararlanma olanağı söz konusu olacak. Miras, nafaka, komisyonlu işler, ortaklarınızdan gelebilecek faydalar veya paralar açısından Eylül ayına kadar olan dönem sizi destekler nitelikte. Çevrenizden, yakınlarınızdan beklemediğiniz yardımları alabilir, destek görebilirsiniz. Miras veya benzeri bir konuda sorunlu bir davanız, işiniz varsa sonbahara kadar olan döngüde bu alanlarda gelişmeler yaşayacaksınız.

Parasal konularda hırslı ve sonuç odaklı olabileceğiniz durumlar söz konusu. Öncelikle geçtiğimiz iki yıllık döngü de beklettiğiniz, zorlandığınız ve başkaları yüzünden ilerlemeyen maddi alanlarda bu sene hız kazanma arzunuz artacak. Emeklerinizin veya tecrübelerinizin sonucunu görme isteğiniz artarken, kariyer ve mesleki konularda parasal kazançlarınızı daha belirgin hale getirmek isteyebileceksiniz. Diğer yandan tutulmaların sizin adınıza etkin olacağı yıl boyunca uzun süredir ektiklerinizi artık biçme döngüsüne geçiyorsunuz. Bu yıl içsel olarak kendi değerlerinizi ve bakış açılarınızı yeniden revize ederken, maddi beklentilerinize dönük sonuç almak mümkün olacak. Şubat ayından itibaren parasal alanlarınıza geçecek olan Venüs, bu yılın ilk yarısı Hazirana kadar olan döngüde sizi şanslı kılmakta. Ancak Venüs gerilemesinin etkin olacağı 4 Mart ile 15 Nisan arasında parasal konularda, belki de bu yıl içinde en dikkatli olmanız gereken süreci yaşayacaksınız. Öncelikle alacak verecek dengeleriniz adına bu aralığı iyi planlamalısınız. Ayrıca Venüs gerilemesi sürecinde vereceğiniz bir borcu almanız zor olabilir. Veya yine tam venüs gerilemesine denk gelen bir kredi başvurunuzda uzama yaşanabilir veya sizin geri ödeme planlamanız istediğiniz gibi tutarlı olmayabilir. Bu nedenle 4 Mart ile 15 Nisan arasında maddi konularda oldukça dikkatli ve planlı olmanız gerektiğini unutmadan bu aralığı yönetmelisiniz.

Venüs gerilemesi sonrası hızlanacak enerjiler 15 Nisan ile Haziran arasında bekleyen, yürümeyen tüm maddi konularınızda hızlanma ve sonuç alma yaşamanızı sağlayacak. Bu yıl Mayıs ve Haziran aylarında parasal konularda güzel gelişmeler yaşayabilirsiniz.
9 Nisan ile 3 Mayıs arası girişimler ve ticari konuları gösteren alanınızda gerileyecek Merkür ile her türlü ticari konu, yurtdışı bağlantısı, eğitim işleriyle ilgili toplantılarda ve sözleşme ve kontratlarda dikkatli olmanız önemli olacak.

Bu yıl ağustos ayı sizin için ilginç gelişmeler getirecek. Öncelikle 13 Ağustos ile 5 Eylül arasında aktif olacak Merkür gerilemesi ortaklı alanlarınız, ticari bağlantılarınız, yurtdışı konularıyla ilgili konularda ama proje işleri ve ortaklı işlerde daha vurgulu olarak gerçekleşecek. Daha önceden gelen ilerlemeyen işleri çözmek ve halletmek adına destekli olan bu süreç, yeni bağlantılar açısından dikkatli olmanız gerektiğini vurguluyor. Ağustos ayı içinde gerçekleşecek tutulmalar iş konularında belirsizlik içeren durumların netlik kazanmasını sağlayacak olmasına rağmen, sonuç almanız Eylül ayını bulabilir. Ekimden itibarense daha hızlı ve önünüzü görerek ilerleme olanağınız söz konusu.