BAŞAK VE YÜKSELEN BAŞAK BURCU

Başak ve yükselen burcu Başak olanlar; 2017 sizin için amaçlarınızı ulaşmak için mücadele ettiğiniz bir sene olacak. Hayata dair beklentilerinizi adeta ayıkladığınız bu dönemde isteklerinizi planlı ve programlı bir şekilde yerine getirme arzusunda olacaksınız. Ancak bu yıl Nisan- Mayıs ayları arasında 4 gezegenin (Merkür, Venüs, Jüpiter, Satürn) Retro olması sebebiyle aşağıda bahsedeceğim konularda temkinli olmanızı tavsiye ederim.

Kariyer ve mesleki konularda eğitim, hukuk, yurtdışı bağlantılı işler, gayrimenkul sektörü alanlarının altının çizildiği bir yıl sizi bekliyor. Senenin ilk yarısı değişen koşullar ve inip çıkan piyasa nedeniyle fazla risk almadan ilerlemeniz son derece önemli. Gayrimenkul yatırımları için ise sizi heyecanlandıran projeler karşınıza çıkabilir ama bunlardan sonuç almakta zorlanabilirsiniz. Senenin ortalarında girişimci yönünüz aktif olurken planladığınız bir gayrimenkule yatırım yapma imkânı mümkün görünüyor. Ev, araba alım ve satımları için yine senenin ortaları oldukça uygun zamanlar. Mart ayındaki Güneş ve Ay tutulmaları değişen şartları gösterirken planlarınızda tekrardan oynama yaparak ortaklaşa bir işe girme kararı alabilirsiniz.
Yabancılarla olan bağlantılarda geçmişe ait konular da gündeminize gelebilir. Bir takım fırsatlarla karşılaşabilirsiniz ancak bunları iyi değerlendirmenizi öneririm. Ağustos’tan sonra iş konularında belirsizlikler sizi sıkıntıya sokabilir. Beklentileriniz sonuçsuz kalabilir. Yapacağınız en iyi şey bu dönemde kısa bir tatile çıkarak kafanızı dinlemek olacaktır.

Aşk hayatınıza gelince; ikili ilişkilerde partnerinizle kurmuş olduğunuz beraberlik sizin için oldukça önem kazanacak. Duygusal anlamda isteklerinizi karşı tarafa anlatmanız ve açık olmanız son derece mühim. Sevgilinizle ilişkilerinizi rayında tutmak için kimi zaman onun tarafından olayları değerlendirmeye çalışın. Aile ve ebeveynlerinizle alakalı konularda yaşadığınız sıkıntıları partnerinize aktarmamaya dikkat edin. Eğer ilişkiniz eskimiş ve size zevk vermiyorsa artık kendi yolunuza gitmeyi tercih edebilirsiniz. Hayran olduğunuz kişiyi gözünüzde fazla idealize etmemeye çalışın, aksi taktirde hayal kırıklığına uğramanız mümkün. Bekâr olanlar hoşlandıkları kişilere karşı kendilerini doğru ifade etmekte zorlanabilirler.
Evli olan Başak’lar ev hayatının vermiş olduğu tekdüzelikten bunalmış olabilirler. Özellikle Mayıs – Temmuz arası böyle bir his içine girerseniz bunun geçici olacağını bilmelisiniz.
2017’de sağlık açısından özellikle dikkat etmeniz gereken konu kemikleriniz ve dizleriniz olacaktır. Sakarlıktan dolayı meydana gelebilecek kırılmalar olabileceği için hızlı ve dikkatsiz hareket etmeyin. Hormonlarınız ve üreme organlarınız da hassas. Bağışıklık sisteminizi de kuvvetlendirmeye özen göstermenizi öneririm.