Spor Toto Süper Lig'in 22. haftasında Antalyaspor kendi sahasında Çaykur Rizespor'u ağırladı. Alt sıralardan kurtulmak için mçaın başında sonuna kadar kıyasıya mücadele etti. Sahadan gülerek ayrılan taraf Antalyaspor oldu.

Jose Morais takımının başında

Antalyaspor teknik direktörü Jose Morais, geçridği rahatsızlık nedeniyle 2 haftalık süreçte takımından uzak kalmıştı. Çaykur Rizespor mücadelesi ile Portekizli teknik adam da takımının başında sahada yer aldı.

Samuel Eto tribünde

Antalyaspor'un dünya yıldızı Samuel Eto'o, sarı kart cezası nedeniyle mücadeleyi tribünden takip etti.

Rize Viera ile öne geçti

Karşılaşmanın 15. dakikasında Ousmane Viera'nın attığı gol ile Çaykur Rizespor karşılaşmada 1-0 öne geçti. Sağ kanatta Eren Albayrak köşe vuruşunu altı pas üzerine etkili ve sert bir şekilde ortaladı ve Ousmane Viera altı pas üzerinde yaptığı düzgün kafa vuruşu ile topu filelere gönderdi.

Maçta gergin anlar

Çaykur Rizespor'un file bekçisi Charles Itandje kendisine yapılan faul sonrasında rakibi Ondrej Celustka ile ufak çaplı bir tartışma yaşadı. Volkan Bayarslan'ın oyuncuları sakinleştirmesi ile serbest vuruşla oyun yeniden başladı.

Penaltıdan gelen eşitlik

Karşılaşmanın 37. dakikasında Samuel Inkoom'un sağ kanattan yaptığı ortada Serdar Özkan topu penaltı noktası üzerine indirdi. Antalyasporlu Danilo Campos'un önüne düşen topa vurmak isterken arkadan Koray Altınay rakibine faul yaptı ve hakem Volkan Bayarslan penaltı noktasını gösterdi.

38. dakikada topun başına geçen Danilo Campos topu filelerle buluşturarak karşılaşmada eşitliği sağladı.

İlk yarı 1-1lik eşitlikle sona erdi.

2. yarıya Antalyaspor istekli başladı

Karşılaşmanın 2. yarısına Akdeniz ekibi daha istekli başladı ve ataklarını sıklaştırdı. Özellikle Inkoom ve Danilo istekli görüntüleri ile dikkat çektiler.

Maçın 49. dakikasında Danilo Campos orta alandan süratle taşıdığı topu ceza sahası çizgisi üzerindeki takım arkadaşı Ömer Şişmanoğlu ile buluşturdu. Ömer ceza sahasına girdikten sonra hafif sağ çaprazdan vuruşunu yaptı. Top uzak köşeden farkı şekilde dışarı çıktı.

İlk değişiklik 61. dakikada

Maçtaki ilk değişikliği Çaykur Rizespor 61. dakikada gerçekleştirdi. Mücadelede beklenen performansı bir türlü sergileyemeyen Robin Yalçın, yerini Ümit Korkmaz'a bıraktı.

Ömer, Antalya'ya hayat verdi

Antalyaspor maçın başında geriye düşmesine rağmen oyundan kopmadı ve 81. dakikada Ömer Şişmanoğlu'nun attığı golle 2-1 öne geçti. Sağ kanatta ara pasıyla Samuel Inkoom ceza sahası içine hareketlendi. Yerde kaldığı pozisyonda Serdar Özkan topu takip etti ve altı pas üzerine pasını çıkardı. Çaykur Rizespor savunmasının bocaladığı bir anda boş durumdaki Ömer Şişmanoğlu topu bekletmeden yerden uzak köşeye doğru gönderdi ve topu filelerle buluşturmayı başardı.

Maç sonunda büyük heyecan

Karşılaşmanın sonlarına doğru Çaykur Rizespor, skoru eşitlemek adına Antalyaspor yarı sahasında müthiş bir baskı kurdu. Ancak ataklardan sonuç çıkmayınca Karadeniz ekibi sahadan yenik ayrılmak zorunda kaldı.

Rize'nin kötü gidişatı sürüyor

Ligde korkulu rüya görmek istemeyen Çaykur Rizespor, oynanan bu maçla son 5 maçta 4 mağlubiyet aldı ve kötü gidişat sürüyor.

Alınan bu skorla Antalyaspor puanını 27'ye yükseltirken, Çaykur Rizespor 25 puanda kaldı.