Türkiye'nin terörden muzdarip bir ülke olduğuna vurgu yapan Terim, Fransızlar'dan Konya'da yaşanan olaylardan dolayı özür diledi

A Milli Takım Teknik Direktörü Fatih Terim, Paris'te yaşanan terör olaylarının ardından Konya'da yapılan saygı duruşunun ıslıklanması nedeniyle Fransa'dan özür diledi.

Fransa'nın başkentinde düzenlenen terör saldırılarında yüzlerce insan hayatını kaybetmiş ve Fransa ile Almanya arasında oynanan dostluk maçı esnasında Stade de France'ın hemen dışında da patlamalar gerçekleşmişti.

L'Equipe'e röportaj veren Terim, terör olaylarının ardından Konya'da oynanan Yunanistan maçı öncesindeki saygı duruşunun taraftarlarca yuhalanmasından dolayı duyduğu üzgünlüğü bir kez daha dile getirdi.

"TÜRKİYE ADINA ÖZÜR DİLİYORUM"

Konuyla ilgili soruları yanıtlayan başarılı antrenör, "Benim ülkem uzun süredir terörle uğraşıyor. Yaşanan bu olaylardan dolayı Türkiye adına özür diliyorum. Kalbimiz iyi ama bazen kanımız deli olabiliyor." şeklinde konuştu.

Saygı görmek için saygı göstermek gerekliliğine vurgu yapan Terim, "Milli takım ve onun teknik direktörü Türkiye’nin sembolü olmalı. Saha içi ve saha dışında verdiğimiz mesajlar çok önemli. Ama ben bu tepkiyi bir dünya vatandaşı olarak veriyorum." dedi.

Türkiye'nin Avrupa'nın önemli bir parçası olduğunu dile getiren Fatih Terim "Müslüman bir ülkeyiz ama ondan önce Avrupalıyız. Bu turnuvaya diğer Avrupalı ülkelerle birlikte katılmak istiyoruz. Biz Müslüman Avrupalılarız." sözlerini kullandı.