Dereceli oyunlarda başarılı olmak istiyorsanız oyuna eklenen değişiklikleri anlamak ve onlara uyum sağlamak için çaba göstermelisiniz.

League of Legends sabit ve standart bir oyun değildir. Aydan aya, yamadan yamaya, sezondan sezona değişiklik göstermektedir. Düzenli olarak yamaların çıkması ve yeni şampiyonların eklenmesiyle oyun kendi içerisinde aynı kalma durumunu reddetmektedir. League of Legends’ı diğer oyunlardan farklı kılan ve ona bir kimlik kazandıran unsur budur.

Bir oyuncu oyuna ara verip aylar sonra tekrar oynamaya başladığında favori şampiyonu artık eski gücünde olmayabilir veya tam tersine aşırı güçlü duruma gelmiş olabilir. Oyun size sürekli aynıymış gibi gelebilir ama doğası gereği sürekli değişiklik göstermektedir. Oyunda seçmiş olduğunuz şampiyonlardan oyun içerisindeki stratejilere kadar birçok şey oyunun durumunu değiştirir.

Bununla birlikte yeni sezonların her biri yeni yamaları beraberinde getirir. Yamalar açısından en köklü değişiklikler iki sezon arasında oyuna eklenir. Sonrasında eklenen bu değişikliklerin yavaş yavaş dengelenmesi ve oyuna tam olarak uyum sağlamaları gerçekleştirilir.

Bu değişim evresi sadece oyunu değil aynı zamanda oyuncuları da değiştirir. İnsanlar değişikliklerden hoşlanmazlar, değişmeyi sevmezler. Ancak oyun yapısı gereği bunu uygulamak durumundadır. En önemlisi dereceli oyunlardaki sıralamalar sıfırlanır ve oyuncular yeniden merdivenleri tırmanmaya başlar. Ancak oyuncuların karşılaşacağı en büyük zorluk merdivenleri yeniden çıkmak değil, yapılan değişiklikleri anlamak ve onlara uyum sağlamaktır.



League of Legends’a her yeni değişiklik eklendiğinde oyun performansınız düşüyor mu? Yapılan değişikliklere uyum sağlamak konusunda sıkıntı yaşayan oyunculardan mısınız? Bu sorulara cevaplarınız evet ise aşağıda yer alan ipuçlarından yararlanarak değişiklikleri anlamak ve onlara uyum sağlamak için gerekli adımları atmaya başlayabilirsiniz.

Dereceli Rehberi ve Değişiklikleri Anlamak

1. Yeni Ana Şampiyon Belirlemek

Yapılan her değişiklik bir veya birden fazla şampiyonun rafa kalkmasına neden olur. Riot Games her ne kadar şampiyonları dengede tuttuğunu belirtse bile bu pek doğru değildir. Eski şampiyonlar rafa kalkar ve oyunun yeni çevresine veya yeni haline en iyi uyum sağlayan şampiyonlar ön plana çıkar.

Yapmanız gereken öne çıkan şampiyonları bulmak ve bunları en iyi şekilde öğrenmeye çalışmaktır. Ancak bu şekilde dereceli oyunlarda söz sahibi olursunuz. Artık oyunun doğasına uyum sağlayamayan favori şampiyonunuzu yanınızda taşımanın bir anlamı yoktur. Bu durum tüm koridorlar ve tüm roller için geçerlidir.

2. Yama Notlarını Okumak

Yama notlarını okumak size külfet gibi gelebilir ancak bunlara bakıp değişiklikleri anlamak son derece önemlidir. Bunun için çeşitli topluluk sitelerini veya rehberleri takip edebilirsiniz. Yeni yama geldikten sonra eski yamayı düşünmek ve oyun stilinizi eski yamaya göre sabit tutmak mantıklı değildir. Gelen yeni yama notlarını anlamaya çalışmalı ve mümkünse PBE sunucusuna eklenen yamaları takip etmelisiniz.

3. Değişiklikleri Oynayarak Test Etmek

Gelen değişiklikleri anlamak için yama notlarını okumak yeterli değildir. Değişiklikleri oynayarak test etmelisiniz fakat bunun için dereceli oyunları değil normal oyunları veya özel oyunları tercih etmelisiniz. Değişiklikleri anlamanın en önemli aşaması burasıdır. Onları okuyup anlamak yeterli değildir. Onlara alışmak ve onları zihninize kazımak için değişiklikleri mutlaka kendiniz test etmelisiniz.

4. Rehberler, Yayınlar ve Profesyonel Maçlar

Rehber hazırlayan siteler veya oyuncuları takip etmeye çalışmalısınız. Bu tip yerler veya oyuncular değişiklikleri herkesten önce anlamak için çaba gösterirler. Çünkü yayınladıkları rehberleri ancak bu şekilde yenileyebilir ve mevcut değişikliklere uygun hale getirebilirler.

Profesyonel oyuncuların yaptıkları yayınları izleyerek değişiklikleri yakından takip edebilirsiniz. Bu oyuncular herkesten önce değişiklikleri anlamaya ve onlara uyum sağlamaya çalışırlar. Sonuçta meta kavramını oluşturan veya başka bir şeye dönüşmesini sağlayanlar onlardır.

Bunlar yeterli olmazsa profesyonel maçları izleyebilirsiniz. Profesyonel maçlarda genellikle en güçlü şampiyonlar alınır. Yapılan yasaklamalar sürekli aynı şampiyonu kapsıyorsa hemen not almalısınız. Oyuncular bu şampiyonun “şimdilik” oyuna fazla olduğunu düşündükleri için bu tür bir uygulama yoluna giderler.

Bir League of Legends oyuncusu olarak sahip olmanız gereken en önemli niteliklerden birisi değişikliklere uyum sağlayabilmek olmalıdır. Sürekli aynı kalmak size bir şey kazandırmaz. Aksine sizi oyunun gerisinde tutar ve hiçbir zaman dilediğiniz noktaya ulaşamazsınız.