Euro 2016'da Türkiye ile aynı grupta yer alan İspanya'nın teknik patronu, kurayı değerlendirdi.

Euro 2016'da D Grubu'nda Türkiye, Çek Cumhuriyeti ve Hırvatistan ile eşleşen İspanya'da Teknik Direktör Vicente Del Bosque, beklediğinden daha zorlu bir gruba düştüklerini söyledi.

Basın mensuplarına yaptığı açıklamalarda "Zor bir gruba düştük." diyen deneyimli teknik adam devam etti: "Daha önceden de karşılaştığımız zorlu rakiplere karşı mücadele edeceğiz. Açıkçası düşündüğümden daha zorlu bir gruba düştük. Diğer grupları değerlendiremem ama endişe verici bir gruptayız ve pek de rahat değiiz." şeklinde konuştu.

Del Boque, "D Grubu'nu 'ölüm grubu' olarak nitelendirebilir miyiz?" şeklindeki soruya ise, "Bunu turnuva başladığında göreceğiz." diye yanıt verdi.

"ÜST ÜSTE ÜÇÜNCÜ KEZ..."

Her şeye rağmen iddialı olduklarını da belirten Del Bosque, "Oraya üst üste üçüncü kez bu turnuvayı kazanmak için gideceğiz. Kimsenin yapamadığını yapmak istiyoruz. Ama şampiyonluk için de çok iddialı takımlar var. Almanya'nın yanısıra İtalya, İngiltere, Rusya ve Portekiz de çok çabalayacaktır." ifadelerini kullandı.

"TÜRKİYE VE ÇEK CUMHURİYETİ..."

Hırvatistan'ın çok iyi oyunculardan kurulu güçlü bir takım olduğunu anlatan Del Bosque sözlerine şöyle devam etti: "Hem Türkiye, hem de Çek Cumhuriyeti ise eleme grubunda Hollanda'yı geride bırakarak potansiyellerini gösterdi. Üç maçta da rahat olmayacağız. Üç rakibimize de saygı duyuyoruz."