Süper Lig’de özellikle maçların ilk yarısını yazmak çok zor. Çünkü takımlar aşırı kontrollü futbol yüzünden gol pozisyonu bulmaktan çok vermemek için mücadele ediyor. Dün de Manisa’da böyle bir ilk yarı izledik. Akhisar kazanırsa 3. sıraya çıkacak, Sivasspor kazanırsa Gençlerbirliği’ni yakalayıp alttan 4. olacak.

Bu duygunun takımlar üzerinde baskı yaptığı belli oluyordu. Konuk ekipte Aatif ileride tek forvet oynadı, çünkü Eneramo hâlâ hazır değil. Akhisar klasik 11 ile çıktı. İlk pozisyon tam 31. dakikada oldu. Ahmet Cebe’nin sağdan yaptığı ortaya Güray gelişine vurdu, top Sivasspor kalesinin yan direğinden geri geldi. Akhisar’da dikkati çeken, iki stoper Douglao ve Caner’in sarı kart görmesiydi.

John Boye’un ıskası

İkinci yarıya Okan Buruk ilk yarıdaki ofansif etkisizliği de gözününe alarak Eneramo’yla başladı. 55’te Boye’un hatalı geri pasında araya giren Rodallega’nın pasında Güray’ın boş kaleye şutu üstten dışarı gitti. Son bölümde de beklenen tempoyu göremedik oyunda. Tehlikeli olabilecek hücumlar da basit pas hatalarıyla eriyip gitti. Ancak artık bitti derken 90+2’de John Boye’un ıskasında Douglao çok sert vurdu ve gecenin skorunu ilan etti, takımını da Süper Lig’de 3.’lüğe taşıdı: 1-0.