][CENTER]
25 yıllık aranın ardından geri dönmeye hazırlanan Sennheiser Orpheus, hem donanımsal hem tasarımsal olarak kelimenin tam anlamıyla ateş etmekte.

Mobil cihaz sektörü için bir Apple ya da Samsung neyse, kulaklıklar için de zirvenin tartışılmaz bir numarası bir marka var; Sennheiser.

1990 yılında firma tarafından üretilen Sennheiser Orpheus isimli kulaklık kelimenin tam anlamıyla o döneme damgasını vurmuş ve ''dünyanın en iyi kulaklığı'' damgasını almıştı. O dönem sınırlı sayıda üretilen ve 16.000 dolar gibi bir fiyattan satılan kulaklıklardan günümüze yaklaşık 300 adeti ulaşmış durumdave eBay gibi çeşitli platformlarda fiyatının iki katına satılmakta.



Şimdi ise Sennheiser, efsane kulaklığını 25 yıl aradan sonra yeniden piyasaya sürme amacında. Firmanın ekibi, tasarım olarak orjinal Orpheus'tan ilham alınarak üretilen yeni model üzerinde yaklaşık 10 yıldır çalışmaktaymış.

Tamamen el yapımı olarak üretilen yeni model Orpheus'lar, Alman işçiliğini de çok iyi şekilde yansıtmakta. Aslında Orpheus öyle boynunuza takıp sağda solda gezebileceğiniz bir kulaklıktan ziyade daha çok görsel olarak güzelliğini yansıtması için tasarlanmış. Yani olurda alırsanız, bırakın masanın üzerinde, evinizin atmosferi değişsin.





Öncekinde bulunan ahşap gövdeli amplifikatörün yerine mermer bir gövdeye sahip olan yeni model, şimdiye kadarki en iyi ses kalitesini veriyormuş. Tabii bu denli bir canavarın fiyatı da kendisin yakışır olmalı. 1990'da 16.000 dolara satılan Sennheiser Orpheus'un yeni modeli için istenilen fiyat tam 55.000 dolar. Kulaklığın 2016 yılının başında piyasaya sunulması bekleniyor.
[COLOR=SeaGreen][B]