imp kapak
Takım: LGD Gaming

Bölge: Çin

Pozisyon: Nişancı

İmza Şampiyonlar: Kalista, Vayne, Kog'Maw, Twitch

Orta koridor oyuncuları Faker gibi oynamak istiyorlarsa, nişancılar da imp gibi oynamayı istemelidir.

Dünyanın en iyi nişancısı olaran görülen imp, 2014 Dünya Şampiyonası’nda Samsung White takımında oynarken Mata tarafından taşındığı izlenimini başarılı bir şekilde yıktı. Şimdi ise Çin’in LGD Gaming takımında oynuyor. Cesur, hızlı uyum sağlıyor, acımasız ve oyun kazanmayı iyi biliyor.

imp 1

Koridorda kurduğu devamlı baskı izlemeye değer. Artık koridorda sadece oynamıyor, koridoru kontrol ediyor. Oyun stiliyle adına sadık kalan imp, rakiplerine “Senden çok daha iyiyim.” diyen bir tarz benimsiyor. Daha iyi olduğunu kanıtladığı zamansa, rakiplerinin bunu unutmamasını sağlıyor. Elde ettiği avantajla koridora dönüp bu avantajı rakibinin gözüne sokuyor ve ölümsüzmüş gibi oynamaya başlıyor. Rakibinden düşük seviyede olması veya karşılaşmada dezavantajlı şampiyonu oynuyor olması onu engellemiyor. Birebir savaşa giriyor ve genellikle oyunculuğuyla savaştan üstün çıkıyor.

Geniş şampiyon havuzunda Kog’Maw veya Kalista gibi popüler seçimlerin yanında Twitch ve hatta Miss Fortune gibi sıradışı şampiyonlar da bulunuyor. Hangi şampiyonla oynuyor olursa olsun, genelde haritada dolaşan desteği Pyl yanındayken 2v2 koridoru kolayca kazanıp karşı ikiliyi koridordan defedebiliyorlar. Ama imp destek oyuncusuna bel bağlamıyor. Pyl’i genelde diğer koridorları öne geçirmesi için serbest bırakıyor.

imp 3

Koridorda oynadığı başarılı oyun, LGD’nin maçın ilerleyen evrelerinde oynadığı oyuna da oldukça başarılı yansıyor. Birlikte hareket ederken imp takımına yüzde yüz güveniyor. Sıçrayla pozisyon dışı kalmış birini yakalamaktan, kule altına girmekten, karşı ormanı basmaktan veya rakibiyle kafa kafaya girip onu yıpratmaktan çekinmiyor ve tüm bunları kusursuz pozisyon alarak yapıyor.

Ancak imp’i alt etmeyi başaran bir oyuncu var: kendisi. Yenilmez nişancı rakipleriyle arasındaki farkı o kadar açıyor ki, neredeyse karşısında oynayan ölümlülerden sıkılıyor gibi duruyor. Kibirine yenik düştüğü zamansa fazla ileri gitmesiyle ünlü. Kırılgan bir nişancı olarak savaş başlatmaya çalışabiliyor veya bir skor daha alabilmek için rakip ultilerinin arasında kalabiliyor.

imp 2

Ama yine de imp kendi oyunculuğuna ve yeteneğine güvenmekte sonuna kadar haklı. 2014 Dünya Şampiyonası’nda rakiplerine korku salmış olan imp, geçen bir yılda kendini büyük ölçüde geliştirdi. Şimdiyse, üçüncü kez Dünya Şampiyonası’na rakiplerini ağlatmaya ve belki de ikinci kez dünya şampiyonluğunu elde edecek ilk oyuncu olmaya geliyor.