Pınar Karşıyaka, tarihindeki ilk Avrupa Ligi maçında efsane rakibi Barcelona Lassa'yı 71-62 yenerken, bu muhteşem zaferde taraftarın payı çok büyük oldu. Yeşil kırmızılı taraftarlar o kadar muhteşemdi ki, rakibin koçu Pascual da itiraf etmek zorunda kaldı: "Karşıyaka taraftarı yüzünden kötü oynadık."


Potanın son şampiyonu Pınar Karşıyaka, tarihindeki ilk THY Avrupa Ligi maçında uzun yıllar unutulmayacak bir zafere imza attı. Yeşil kırmızılı İzmir ekibi, kupanın en büyük favorilerinden Avrupa devi Barcelona Lassa'yı 71-62 mağlup etti. Bu tarihi başarıda oyuncular ve koç Ufuk Sarıca kadar Pınar Karşıyaka taraftarının payı da büyüktü.


Salonu tamamen dolduran yeşil kırmızılı taraftarlar takımlarına inanılmaz bir destek verdi. Öyle ki, Barcelona Lassa'nın başantrenörü Xavi Pascual da karşılaşma sonrası yaptığı değerlendirmede Karşıyaka taraftarına özellikle değindi. Pascual, şunları söyledi:

SALONDAKİ ATMOSFER BİZİ ÇOK ETKİLEDİ
"Kötü bir oyun oynadık, bir an önce bu mağlubiyeti unutmamız lazım. Özellikle 3 sayılık atışlarda çok kötü bir yüzdeyle oynadık. 3. çeyrekte kötü oynadık ve maç orada koptu. Üçüncü periyotta arka arkaya 6 top kaybı yaptık. Üçüncü çeyreğin başı ve sonunda hatalar yaptık. ilk defa böyle bir oyun sergiledik. İyi bir maç çıkaramamanın nedenlerinden bir tanesi de Karşıyaka taraftarıydı. Salondaki atmosfer oyunumuzu çok etkiledi."

SARICA: TARAFTARIMIZ 10 NUMARA
Pınar Karşıyaka Başantrenörü Ufuk Sarıca da taraftarın '10 numara' bir görüntü verdiğini ifade etti. Barcelona Lassa'nın geleneği olan ve bu sezon çok ciddi yatırım yapan takımlardan biri olduğunu kaydeden Sarıca, şöyle konuştu:

"Böyle zor bir maçta kazanmak beni çok mutlu etti. Hücumda biraz telaşlıydık ama savunmada çok iyiydik. Zaten savunmada ortaya koyduğumuz performans, maçın kazanılmasında büyük etken. Rakibe açık alan, 2-3 hızlı hücum dışında fırsat vermedik. Hem ilerisi için hem de bugün için çok değerli bir galibiyet aldık. Oyunun kontrolü hep bizdeydi. Zaten oyuncularıma kontrol bizde olduğu sürece kazanacağımızı söylemiştim. Taraftarımız 10 numara bir görüntü verdi. Takımı her zamanki gibi çok iyi desteklediler. Ancak salonla ilgili birkaç kelime etmek gerekiyor. Salonumuzu mutlaka Pınar Karşıyaka'ya yakışır hale getirmemiz gerekiyor. Takım olarak yükselirken, salonu da yukarı çekmemiz lazım."