Konuşmasına perşembe günü oynanacak olan Barcelona Lassa maçına değinerek başlayan Sarıca, “Hayal edip, çalışarak bu noktaya geldik. Çok gururluyuz. Eurochallenge'da final oynadıktan sonra bu takım Euroleague'i hakediyor demiştim. O zaman telefuz edilemeyen bir şeydi. Hayal edip, çalışarak bu noktaya gelmek kolay değil. Takımımızla, camiamızla, taraftarımızla üstüne koya koya buralara kadar gelmeyi başardık. Kupalar gelmeye başladıkça insanlar bize daha fazla inanmaya başladı. Şimdi Euroleague şampiyonluğu bekliyorlar (Gülüyor). Biz hedeflerimizi hep gerçekçi koyuyoruz. Tarihde ilk kez Pınar Karşıyaka-Barcelona maçı oynanacak. Kazanmak için, gruptan çıkmak için elimizden geleni yapacağız ama öncelikle buraların tadını çıkarmalıyız. Bu coşkuyu tüm şehir olarak yaşamamız lazım. Buralarda kalıcı olmak için elimizden geleni yapacağız” diye konuştu.
Takımda bir sistem oturttuklarını ifade eden şampiyon coach, “Buraya ilk geldiğimde sahada her topa elini sokan, taş gibi bir takım olacağımızın sözünü vermiştim. O günden bu güne her maça asıldık. Kazandık, kaybettik ama hep mücadele ettik. Maçı bırakan bir takım hiç olmadık. Değişen oyuncularımız var ancak bu felsefe ve sistemi yeni gelen oyuncularımıza empoze etmeyi başardık. Onlarda buna uyum sağladı. Buraya gelen oyuncu artık sistemi az-çok bilerek geliyor. Bizim amacımız kulüp ekolü yaratmak. İsimler gelip geçicidir. Bu sistemin kulübün ekolü haline gelmesi çok önemli” dedi.
İzmir'in tam bir basketbol şehri olduğunu vurgulayan Sarıca, “Çok güzel bir şehir burası. Basketbol oynamak için çok uygun bir ortam var. Taraftar çok çoşkulu. Konsantre olmaya çok uygun bir şehir İzmir. Harika bir sponsora sahibiz. Takım, yönetim, taraftar, sponsor, camia olarak hepimiz üzerine düşeni aynı oranda yükseltebilirse eğer devamlılık sağlarız. Sürekli şampiyonluğa oynayan, Euroleague'de her yıl mücadele eden bir kulüp oluruz. Bu hayal değil çünkü bunu yapabilecek her şeye sahibiz” diye konuştu.
Karşıyaka taraftarları ile arasında özel bir bağ olduğunu vurgulayan başarılı coach, “Bazı şeyleri sadece başarılı ile elde edemezsiniz. Başarıyla saygı kazanırsınız ancak sevgi başka bir şey. İkisini ayırt etmek lazım. Bizimki karşılıklı bir etkileşim. Biz ailenin en çekirdek bölümüyüz ancak üstüne çok büyük bir katman var. Biz çok büyük bir aileyiz” diye ifade etti.
Geçtiğimiz günlerde Mor Park'a, Ufuk Sarıca adı verilmesinin kendisi için tarif edilemez bir mutluluk olduğunu söyleyen şampiyon coach, “Manevi olarak yüksek bir hediye bu. Çok onur verici bir durum. Bunun gururu hiçbir şampiyonlukla karşılaştırılamaz. Kendi adıma çok mutluyum. Herkese çok teşekür ederim" dedi. Tarihi maç öncesi taraftalara seslenen Sarıca, “Şampiyon Pınar Karşıyaka olarak Euroleague'de oynuoruz. Bütün taraftarlarımız bununla gurur duysun. Barcelona, Panathinaikos gibi Avrupa'nın önde gelen takımları gelecek buraya. Bu muhteşem bir olay. Taraftarlarımızın ilgisi harika. Taraftarımızın vereceği destek konusunda zaten bir şey söylemeye gerek yok. Karşı takımı alkışlarla uğurlayalım. Buranın bir basketbol şehri olduğunu tüm Avrupa'ya da gösterelim” diyerek sözlerini noktaladı. Tolga TAHÇI/EGE HABER