Modern bilimsel çalışmalar zaten bu yağın insan sağlığı ve cilde etkilerinin yanı sıra mükemmel iyileştirici özellikleri olduğunu doğruladı.

Akne sorunları: Çay ağacı yağı bakteriyeldir ve fungal cilt enfeksiyonları, yanı sıra kabarcıklar, kesikler, yanıklar, apse, yağlı cilt gibi diğer hastalıkların mücadelesinde doğal bir antiseptiktir. Akne, sivilce ve diğer cilt lekeleri tedavisinde çok etkili ve aynı zamanda yaygın olarak birçok yüz, vücut losyon ve toniğinde kullanılan güçlü anti bakteriyeldir.
Cilt sorunları: Çay ağacı yağı çok verimli bir şekilde tüm vücut üzerinde birçok fungal cilt enfeksiyonları tedavi tedavisinde yararlı olabilir. Hazırlamak için, 1 bardak ılık suya 10 damla çay ağacı yağı damlatın. Pamuğu bu karışıma batırın ve enfeksiyon kaybolana kadar, enfekte olan bölgeleri günde 3 defa silin.
Vajinal mantar: Vajinal mantar enfeksiyonları tedavisinde oldukça etkili bir yardımcıdır. Terpenoidler adı verilen bileşenler içerir. Doğrudan uygulamak için bir tampona 3 damla çay ağacı yağı dökün ve vajina içine yerleştirin. Doktorunuza danışmayı ihmal etmeyin.
Dişetleri: Çay ağacı yağı özellikle diş eti iltihabı, ağız ülseri, oral kandidiyazis ve ağız kokusu gibi ağız sorunlar için kullanılabilir. Hemen kullanırsanız, dudak uçuk tedavisi ve hoş olmayan, estetikten uzak kabarcıkları önleyebilir. Herpes tedavisi için, bir pamuk üzerine 2-3 damla dökün ve hafifçe üzerine uygulanır.
Diş bakımı: Çay ağacı yağı diş macunları, ağız yıkama ve jellerin ana maddelerden biridir. Bu iltihaplı, tahriş olmuş ve şişmiş diş etleri için mükemmel bir ilaçtır ve kanamayı engeller. Eğer diş fırçası ya da etkilenen alan üzerinde 1 veya 2 damla döküp ovarsanız, faydasını görürsünüz.