Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), dünyanın petrol rezervi bakımından en zengin altıncı ülkesidir. Ülkenin komşuları doğuda Umman, güneyde Suudi Arabistan'dır. Birleşik Arap Emirlikleri batıda Kataffla kuzeyde İran ile deniz sınırı bulunur.

1971 yılında İngilizlerin Basra körfezinden çekilmesiyle Birleşik Arap Emirlikleri adı altında yedi emirlikten oluşan bir federasyon kuruldu. Abu Dabi, Fuceyra, Dubai, Ummu El Gayevin, Acmen, Eş Şarika ve Re'sü El Hayme bu emirliklerdendir. Federal birimlerin her biri kendi emirleri tarafından yönetilirken, federasyon devlet başkanının iradesindedir. Devlet başkanı bu emirliklerden seçilir. Birleşik Arap Emirlikleri ülkesinin başkentliğini Dubai yapar. Dubai’den sonra en büyük ikinci emirliği ise Abu Dabi'dir.

8.264.070 olan nüfusunun yüzde 13'ü Birleşik Arap Emirlikleri vatandaşı, kalanlar ise yabancılardan oluşur. Bu da BEA'nin yüzde 21,71 ile dünyada en çok göç alan ülke konumuna getirir.

BAE, Batı Asya'nın en gelişmiş ekonomilerinden birine sahiptir. Kişi başına düşen milli gelir açısından 48 bin 500 dolarla dünyanın en zengin ülkelerinden biridir. Ekonominin yükselmesi için uygulanan başarılı stratejiler, petrol ve doğalgaz ürünlerine dayalı gayrisafi yurtiçi hasılanın (GSYİH) oranının yüzde 25'e düşmesini sağlamıştır. 2010 verilerine göre günde 2,9 milyon varil petrol üretilen ülke, bunun 2,4 milyon varilini diğer ülkelere satar. Birleşik Arap Emirliklerinin ispatlanmış petrol stoğu miktarı ise 96,8 milyar varildir. Son 30 yıldır petrol üretiminin yapıldığı Birleşik Arap Emirlikleri'nde kaynakların bulunmadığı dönemde küçük ve fakir eyaletlerden oluşuyordu. Petrol üretimi ile ülkede yaşam standartları da artış göstermiştir.

Birleşik Arap Emirlikleri'ne seyahat etmek isteyen Umuma Mahsus Pasaport sahiplerinin vize başvurusunda bulunması zorunludur. Hizmet Pasaportu ve Diplomatik Pasaport sahipleri ise 90 günü aşmayacak şekilde ülkeye seyahat edebilir.