Dominik Cumhuriyeti, beyaz kumları, masmavi denizi, palmiyeleri, şelaleleri ile hayatın tüm stresini geride bıraktıracak rüya gibi yerlerden biridir. Karayiplerde Hispanyola adasının doğu kısmında yer alır. Hispanyola adası, Küba ve Jamaika'nın doğusunda, Porto Riko'nun batısında yer almaktadır. Ayrıca, Venezuela ile deniz sınırı vardır. Adanın batısında Haiti bulunmaktadır. Dominik Cumhuriyeti, Kristof Kolomb'un yeni dünyayı keşfederken ilk ayak bastığı yer olduğu için ayrı bir önem taşımaktadır.

Başkenti Santo Domingo olan bu ülke Karayipler'deki en popüler şehirlerden biri olmaktadır. Ayrıca UNESCO dünya mirası bölgesinde olan bu şehir Avrupalıların en eski yerleşim yerlerinden biridir. Ülkenin 31 eyaleti bulunmaktadır. En önemli şehirleri arasında Santo Domingo, Punta Cana, Saona Adası, Cabarete vardır. Yönetim biçimi temsili demokrasidir.

Ülkenin nüfusu 2013 sayımına göre 10,4 milyondur. Ortalama yaşam süresi 73 yıldır. Okur yazarlık oranı ise yaklaşık olarak %82'dir. Ülkenin resmi dili İspanyolca'dır. Ülkenin %95'i Katolik'tir.

Tropikal bir iklime sahip olan Dominik Cumhuriyeti'nde bölgesel sıcaklıklar vardır. Hava sıcaklığı ortalama 25 -30 °C' dir. Ağustos ayı çok sıcak geçerken Ekim - Mayıs arası kuzey kısımlar, Mayıs - Ekim arası güney kısımlar yağmurludur. Bu yağmurlar genellikle yarım gün sürmektedir. Kasırga ve fırtınalar ağustos ve ekim ayları arasında görülmektedir.

Dominik Cumhuriyeti, diğer karayip ülkelerinden ekonomisi daha iyi bir konuma sahiptir. En önemli ekonomi kaynağı ise turizmdir. Ülkenin ithalat ürünleri altın, şeker, rom, kahve, tütün, ferronikel yer almaktadır. En büyük ithalat ortağı %80 oranında Amerika'dır. İhracat ürünleri arasında petrol, kumaş, gıda malzemeleri, ecza ürünleri vardır. En önemli ihracat ortağı ise %50 oranına yine Amerika oluşturmaktadır.

Bu ülkeye ziyaret etmek isteyen seyahatseverlerin gidebilecekleri birçok yerler bulunmaktadır. Dominik Cumhuriyeti sahilleri dünyanın en iyi sahilleri arasında yerini almaktadır. La Romana birçok ünlünün de tercih ettiği büyüleyici yerlerden biri olmaktadır. Puerto Plata, Las Terranas gidilmesi gereken yerler arasındadır. Punta Cana dünyanın en güzel plajları arasındadır.

Dominik Cumhuriyeti'ne seyahat etmek isteyen Türk vatandaşlarının vize almaları gerekmektedir. Vizeler 30 gün süre ile verilmektedir.