Okyanusya Pasifik Okyanusu’ndaki tropik adaların oluşturduğu bir bölgedir. Yaklaşık 37 milyonluk nüfusu ile dünyada en kalabalık 6. kıtadır. Kıta, adaların ve doğanın getirdiği doğal güzellikler, doğal kaynaklar ile modern dünya teknolojisini birleştirmeyi başarmış ve dünya sahnesinde oldukça önemli bir yere sahip olmuştur. Özellikle turistler için, mega kentlerden küçük balıkçı köylerine, bembeyaz kumlara sahip sahillerden, fiyörtlere, nefes kesen doğasına kadar sıkça tercih edilen bir nokta olmuştur.

Okyanusya kıtasında görülmesi gereken ülkeler nelerdir?

Avusturalya

40.000 yıllık geçmişe sahip bölgenin kaderi, 18. yüzyılda İngiliz kolonilerinin yerleşmesi ile tamamen değişmiştir. Avusturalya, ismi ile birlikte kıtaya sahip olan tek ülkedir. Tazmanya ve diğer küçük adalarda birlikte, genişlik ve kapladığı alan olarak dünyanın en büyük 6. ülkesidir ve 23 milyonluk nüfusa sahiptir. Ülkenin her yerinde İngilizce konuşulur, en büyük şehri Sydney, başkenti ise Canberra şehridir. Melbourne şehrinin merkezi, Sydney Opera Evi, Jackson Köprüsü, Sydney Liman Köprüsü, Uluru dağ ve tepeleri, Bondi Sahili, Kakadu Milli Park’ı, Fraser Adası görülmesi gereken yerlerdir.

Papua Yeni Gine

Yeni Gine, dünya üzerinde kültürel çeşitliliğin en fazla olduğu ülkedir. Ülkede 848 farklı dil konuşulmaktadır. 7 milyonluk nüfusun kökeni de aynı diller gibi oldukça çeşitlidir. Ayrıca dünya üzerinde kırsal alanda en fazla insanın yaşadığı bölgelerden birisidir. Günümüzde yalnızca nüfusun %18’i şehirlerde yaşamaktadır. En önemli, büyük ve başkenti Port Moresby kentidir. Sepik Nehri, Kokoda Yolları, Wilhelm Dağı, geleneksel Goroka Şovu, Giluwe Dağı, Purari Nehri, ülkenin turistik açıdan ziyaret edilmesi gereken alanlarıdır.

Yeni Zelanda

2 büyük adadan oluşan Yeni Zelanda ülkesi farklılıkların ülkesidir. Ülkede volkanik çöl arazilerden, fiyortlara, yemyeşil ova ve vadilere kadar birçok farklı yapı görebilirsiniz. Ülkenin nüfusu yaklaşık 4.5 milyondur, en önemli şehri başkent Wellington’dur. Diğer önemli şehirleri ise Auckland ve Christchurch’tur. Başta dünyanın en sakin ve güzel manzaralarından birine sahip Milford alanı, ardından açık yeşil kristal renginde suları ile Abel Tasman Milli Park’ı, Fiordland Milli Parkı, Adalar Koyu, Taupo Nehri, Sky Tower Kulesi, Waitomo Mağaraları, Wanaka Gölü görülmelidir. Yeni Zelanda, Okyanusya kıtasında kesinlikle görülmesi gereken bir ülkedir.

Fiji

332 küçük adadan oluşan, 500 adacığa sahip bu ilginç konumda olan ülkede, başkent ve en büyük şehir Suva’dır. 850.000’lik nüfusunda, İngilizce, Fijan ve Hint-Fijan dilleri konuşulmaktadır. Pasifik ve Okyanusya bölgesinde bulunan, gelişmekte olan ülkelerde ilk sırada yer alan Fiji, bunu orman, mineral ve deniz ürünleri kaynaklarına borçludur. Özellikle doğa, tarih ve tartışmasız deniz, plaj, sahil sevenler için Fiji iyi bir fırsattır. Denarau Adası, Fiji Müzesi, Mamanuca Adası, Kula Eco Parkı, Sri Siva Subramaniya Tapınağı, Uyuyan Devin Bahçesi, Navua Nehri görülmeye değer Fiji turist merkezleridir.

Bunun dışında Okyanusya kıtasında, Solomon Adaları, Vanuatu, Samoa ve Tonga görülebilecek diğer ülkelerdir.