Malzemeler
Meyane için

2 su bardağı süzme yoğurt veya normal yoğurt
1 adet tum yumurta
1 su bardağı un
Istege göre yarım su bardağı krema
1 yemek kaşığı sirke
1 yemek kaşığı limon suyu
Yarım su bardağı soğuk su
Çorba ana malzeme için

1 su bardağı haşlanmış nohut
1 su bardağı haşlanmış yarma
250 gr didiklenmiş kırmızı et
1 su bardağı un
50 gr terayağı veya yarım su bardağı sıvı yağ
8-9 su bardağı et suyu veya sıcak su
2 yemek kaşığı tuz


Hazırlanışı
Meyane için: bir tencere veya karıştırma kabında yazılı malzemelerin hepsi kaba konulur ve çırpma teliyle pürüzsüz akışkan bir kıvama gelene kadar çırpılır.
Başka geniş bir tencere ocağa alınır ve tereyağı eklenir, eriyince 1 su bardağı unu dökülür ve un kokusu gidene kadar çok esmerleşmeyecek şekilde kavrulur.
Daha sonra sıcak su ilave edilir ve kaynamaya bırakılır, kaynayınca meyanesi yavaşça ve seri şekilde ilave edilir bi yandan da karıştırmaya devam edilir.
Bir taşım kaynadıktan sonra yarma, nohut ve eti atılır tadi tuzuna bakılır ve çorbamız hazırdır.
Beyaz çorbalara naneli yağı veya pulbiberli yakılmış yağı yakıştırdığım için üzerine ben nane ile terayağı yakarak servis ettim, arzunuza göre sizlerde yapabilirsiniz.
Afiyet olsun.