MALZEME LİSTESİ

8 adet iri marul yaprağı
30 gr ufalanmış yer fıstığı
1 çorba kaşığı toz kırmızı biber
1 kase rendelenmiş havuç
Yarım kilo göğüs etinden tavuk kıyması
3 çorba kaşığı fıstık ezmesi
3 çorba kaşığı hoisin sos
1 kase kıyılmış kırmızı lahana
1 çorba kaşığı kanola yağı
MARUL KASESİNDE TAVUK YAPILIŞI

İlk olarak tavaya kanola yağını koyun ve orta ateşte ısıtın. Tavuk kıymasını da ilave edin ve 5 dakika kavurarak pişirin. Daha sonra küçük bir kasede fıstık ezmesi, hoisin sos ve toz kırmızı biberi çırpın, ardından tavaya ekleyin. Karıştırıp kapağını kapatın ve ocağı kısın. 1-2 kez karıştırarak 3-5 dakika daha pişirin. Havucu ve kırmızı lahanayı bir kasede karıştırın. Her bir marul yaprağının içine tavuklu karışım ve havuçlu karışımı paylaştırın. Üzerine 1 çorba kaşığı kıyılmış yer fıstığı serpiştirin. Tarifte yer alan Hoisin sos, Çin usulü barbekü sos olarak da biliniyor, marketlerde ve gurme ürün dükkanlarında bulabilirsiniz. Bir porsiyonda 320 kalori içeren marul kasesinde tavuk tarifi, 17 gr yağ, 14 gr karbonhidrat, 3 gr lif ve 29 gr protein içeriyor.