Gün sonunda keyifle koltuğa uzandıktan sonra televizyon kumandasını sehpanın üzerinde görememek oldukça sinir bozucu bir durum. Ya da kendi kendine sürekli hareket halinde olduğu düşünülen kumandanın en dip köşelere saklanıp bir türlü bulunamaması. Muhtemelen yazılımcılar da bu durumdan oldukça muzdarip olmuşlar ki cep telefonu ve tablet ile akıllı televizyonları kontrol etmek için bir uzaktan kumanda uygulaması yazmaya karar vermişler.
Wi-fi özelliği olan bir çok televizyonu artık telefondan kumanda etmek çok kolay. Standart televizyon kumandalarında bulunan ses açma ve kapatma, kanal değiştirme, sesi tamamen kısma (mute) gibi özelliklerin tamamı kumanda uygulamasında var. Tabi teknolojinin bu kadar ilerlediği günümüzde sadece bunlarla yetinmek olmazdı değil mi.
Uzaktan kumanda uygulamaları ile ayrıca cep telefonunda izlediğiniz herhangi bir videoyu anında televizyon ekranına da yansıtmanız mümkün. Ya da Google üzerinde bir arama yapacaksanız bunu yine televizyon ekranında, sesli arama özelliğini de kullanarak yapabilirsiniz.
Ya da televizyonunuzu bir bilgisayar ekranı, telefonunuzu da mouse olarak kullanabilirsiniz.
Akıllı telefonları sadece konuşmak ya da mail almak için kullanıyorsanız ve bu yazıdakiler sizi biraz olsun şaşırttıysa akıllı telefonların sahip oldukları potansiyelin farkında değilsiniz demektir.