[CENTER]Pazar araştırma şirketi IDC verilerine göre Microsoft'un akıllı telefon pazarındaki payı önümzdeki dönemde yükselecek. 2018 yılında Windows Phone'un pazar payı iki katına çıkacak.




Global akıllı telefon satışları 2014 yılında 1.3 milyara ulaşarak yüzde 26.3 oranında arttı. Pazar araştırma şirketi IDC'nin verilerine göre, pazarda 2010'lu yılların ikinci yarısında bir yavaşlama beklense de akıllı telefon pazarı artışını sürdürecek. Öngörüler 2018 yılında akıllı telefon satışının 1.9 milyar adete ulaşacağı yönünde.


Windows Phone ikiye katlayacak
Günümüz pazarının küçük oyuncularından Windows Phone'un ise pazar payını ikiye katlaması bekleniyor. IDC tahminlerine göre, 2014 yılı sonunda yüzde 2.7 olan Windows Phone pazar payı 2018'de iki katına ulaşacak.Windows Phone'un yaklaşık 100 milyon adetlik satış ile yüzde5.6'lık bir pazar payına ulaşması beklentiler arasında.


Android ve iOS'un durumunu koruması bekleniyor

Ortalama akıllı telefon fiyatları
Akıllı telefon pazarına yönelik sadece pazarın büyümesine ve işletim sistemlerine yönelik değil. Günümüzde 297 dolarolan akıllı telefon fiyatı ortalamasının da Xiaomi ve OnePlus markalarının pazara girişiyle daha aşağılara düşeceği tahmin ediliyor. Bakalım yakın gelecek bizlere neler gösterecek?