Samsung, dayanıklılığı konusunda en çok eleştirilen modeli Note Edge için açıklama yapmak zorunda kaldı. İşte Samsung'un Note Edge'in dayanıklılığı konusundaki açıklaması.




IFA 2014'te tanıtılan ve kavisli yan kenarıyla çok fazla dikkat çeken Galaxy Note Edge'in, dayanıklılığı konusundaki şüpheler sonrasında Samsung, açıklama yapmak zorunda kaldı.







Bir Düşüşte Kırılmaz

Samsung'un resmi blogu üzerinden yapılan açıklamada, Note Edge'in yüzlerce düşme testinden geçtiğini ve uzun çalışma süreçlerinin ardından duyurulduğu belirtildi.




Metal kasası ile en az Galaxy Note 4 kadar dayanıklı olduğu belirtilen Note Edge'in, yanlışlıkla dokunma konusuna da açıklık getirildi.





Yanlışlıkla Dokunma Problemi Yok

Açıklamada parmak dokunması ile avuç içi, yani elinize aldığınızda oluşan teması özel olarak algılayabilen sensörlerin olduğu belirtilerek, yanlışlıkla dokunma probleminin de oluşmayacağı söylendi.
Bugün itibariyle Amerika'da da satışa sunulan Samsung Galaxy Note Edge, kavisli ekranı ve metal kasasının yanı sıra başarılı teknik özellikleriyle de dikkat çekiyor.






Önde 5.6 inç boyutundave Quad HD çözünürlükte kavisli bir SuperAMOLED ekran bulunduran Note Edge, 16 Megapiksel kamerası ve 2.7 Ghz hızındaki 4 çekirdekli Qualcomm Snapdragon 805 işlemciyle de çok başarılı bir cihaz olduğunu gösteriyor.