NVIDIA, yeni nesil profesyonel GPU serisi Quadro’yu resmen tanıttı. Quadro dünyanın en gözde tasarımcılarının, bilim insanlarının ve sanatçıların görsel hesaplama işlevinin merkezinde yer alacak.

Quadro yeni profesyonel seri, bir önceki nesle göre 2 kat daha uygulama performansı, veri yönetim kapasitesi sunacak görsel hesaplama platformudur. En profesyonel kullanıcı kitlesi için geliştirilen Quadro, NVIDIA’nın müşterilerine karmaşık modellerle rahatça çalışabilme imkânı sunacak. Bu kapsamlı çalışmalar neticesinde en sorunsuz görsel iş akışı özellikle mobil cihazlar için uzaktan erişimi mümkün kılacak.

NVIDIA şiketinin Profesyonel Görüntüleme Bölümü başkan yardımcısı Jeff Brown’un yaptığı açıklama ise şöyle: ‘’Yeni nesil Quadro GPU’lar, büyük boyutlu veri setlerini yönetmek amacıyla sadece grafik ve hesaplama performansını artırmaz. Ayrıca görsel hesaplama için bir iş istasyonundaki grafik kartından bağlanılan ortama genişletirler’’ Jeff Brown açıklamanın devamında ise yeni Quadro serisi için ‘’Müşterilerine tasarım ya da verileri ile yerel olarak bir istasyonda, uzaktan bir mobil cihazda ya da bulut tabanlı hizmetler ile uyum içinde etkileşim imkânı sunuyor’’ dedi.

Şirketin grafik işlem birimi, bu zamana kadar ki en iyi çalışmaları için dünyaca ünlü görsel yaratıcı ve tasarım profesyonellerinin tercihi olacağından şüphe duymuyor. Geçtiğimiz son altı ayda, En İyi Görsel Efektler Akademi Ödülüne aday gösterilen her film Quadro teknolojisi uyarlanarak yapılmıştı. Ayrıca Quadro, tüm dünyada otomotiv tasarımcılarının da vazgeçilmezi olacaktır.

Yeni Nesil Quadro GPU’ların (K5200, K4200, K2200, K620, K420) Özellikleri:

- Önceki nesillere göre 2 kat daha iyi performans ve daha büyü boyutlarda veri setleri ile etkileşim
-Bilgisayarlar, tabletler ve Mac’lar de dâhil olmak üzere tüm ürünlerden Quadro tabanlı iş istasyonundan grafik uygulamalar ile uzaktan etkileşim.
-Autodesk Design Suite, SolidWorks, Adobe CC, Dassault Systemes gibi uygulamaları önceki Quadro kartlarına oranla yüzde 40 daha hızlı çalıştırma.
- NVIDIA Iray renderleme kullanarak, yerel GPU bulut tabanlı sunumlara rahat bir geçiş sağlamaktadır.