ABD menşeili çip üreticisi Qualcomm'un, akıllı telefonlar için 4K video akışı sağlayacak bir dongle geliştirmekte olduğu ortaya çıktı. İşte Qualcomm'un yakın zamanda ortaya çıkacak cihazı...




Günümüzde 4K video izlemeye olanak tanıyan çok sayıda akıllı telefon var. Buna karşın 5 ya da 6 inçlik telefon ekranında görüntüye dair ayrıntıların çoğunu görmek mümkün olamıyor. Bununla birlikte 4K görüntü/akıllı telefon bütünleşiği için teknoloji şirketleri hız kesmeden çalışıyor.
ABD menşeili çip üreticisi Qualcomm, TV ya da 4K özellikli video kameralardan akıllı telefon/tabletlere yüksek çözünürlüklü görüntülerin aktarımını sağlayacak bir cihaz geliştiriyor. Bu cihaz aslında bir dongle, yani microUSB girişine benzer bir girişle akıllı telefona takılacak.



Teknoloji analisti Patrick Fargo’nun kısa süre önce düzenlenen Qualcomm etkinliğine ilişkin PC World’a yaptığı açıklamada donanım şirketinin bir prototip halindeki TV dongle’ında Qualcomm Snapdragon işlemcinin yer aldığı, buna karşın takılacağı akıllı cihazda Qualcomm işlemcilerin yer almasının şart olmadığına işaret edildi.
Qualcomm, geliştirmekte olduğu bu cihaz ile örneğin 4K özellikli kamera ile çekilen görüntülerin akıllı telefon ekranına aktarımını veya 4K TV’lerden yine akıllı telefonlara 4K çözünürlüklü görüntü aktarmayı daha kolay hale getirmeyi amaçlıyor.