2 Cup (250 gram) Un
1 fiske tuz
1 Cup (220 gram) Terayağı //Oda Sıcaklığında
1 Cup (225 gram) Pudra Şekeri
1 Büyük Limonun Limon Kabuğu Rendesi
2 Tatlıkaşığı (10 ml) Limon Suyu
Tarif
Fırını 150 ºC a ayarlayın ve ısıtmaya başlayın (fırınınızın turbo özelliği var ise kullanmayın, sadece normal fırın fonksiyonunu seçin). Tuzu ve unu bir kapta karıştırın.
Terayağını ve ¾ Cup (170 gram) Pudra Şekerini mikserinizde orta hızda karıştırın. Limon kabuğu ve suyunu da bu karışıma ekleyerek iyice karıştırın. Azar azar un karışımını ekleyin (her seferinde ½ Cup kadar ekleyerek) ve iyice karışmasını sağlayın.
Karışımı parşömen kağıdı (veya yapışmaz silpat) ile kaplı tepsiye birer tatlı kaşığı büyüklüğünde ve aralarında 2 cm kalacak şekilde yuvarlaklar oluşturarak yerleştirin. Kurabiyelerin renkleri hafif kahverengimsi olana kadar (yaklaşık 20-25 dk) pişirin. Tepsiyi çıkardıktan sonra 5 dk soğumasını bekleyin ve kurabiyelerin tamamen soğuyacakları varsa soğutma tellerine yoksa herhangi bir yüzeye dizin. Tamamen soğuttuktan sonra üstlerine kalan pudra şekerini bir süzgeç yardımı ile serpin.