Noodle bir uzakdoğu yemeği,çin eriştesi diyede tarif edilebiliyor.Noodle yapmak için damak zevkinize uygun dilediğiniz malzemeyi kullanabilirsiniz,tek değişmez malzemesi soya sosu mutlaka kullanılmalı...

Malzemeler:
Yarım paket noodle (fotoğraftaki gibi 3 parça)
1 adet sarı califonia biberi
1 adet orta boy kabak
1 adet havuç
1 adet tavuk göğsü (ben evdeki 4 parça tavuk pirzolayı derisini ayırıp küp küp doğradım)
2 diş sarımsak
4 yemek kaşığı soya sosu
tuz (soya sosu tuzlu olduğu olduğu için tuzunu kontrol ederek katın)

Yapılışı:
Noodle çabuk piştiği için ben önce diğer malzemeyi hazırlıyorum.Bu arada haşlamak için tencereye suyu koyup biraz tuz atın ,kaynamasını bekleyin
Sebzeleri kibrit çöpünden biraz daha genişçe şeritler halinde kesin.Varsa vok tavaya yoksa teflon tavaya 5 yemek kaşığı kadar sıvıyağ koyun.İyice kızmasını bekleyip tüm sebzeleri tavaya atarak yüksek ateşte soteleyin.
Başka bir tavada biraz sıvı yağ ile aynı şekilde tavukları soteleyin.
Tavuklarıda sebzelere ekleyerek soya sosunu ve gerekliyse tuzunu atın 5 10 saniye sonra altını kapatın.
Erişteleri kaynayan suya atarak 8-10 dakika kadar haşlayın.Pişme süresi farklı markalara göre değişiklik gösterebilir arada yumuşayıp yumuşamadığını kontrol edin.Pişen erişteyi tavaya alın hepsini sebzeleri ezmeden güzelce harmanlayıp servis yapın,afiyet olsun....