Sivasspor, Spor Toto Süper Lig'in 26. haftasında deplasmanda Kayseri Erciyesspor ile yapacağı maçın hazırlıklarını sürdürdü.
Kulüp tesislerinde teknik direktör Roberto Carlos yönetiminde gerçekleştirilen idman, pas ve top kapma çalışmasıyla başladı. Antrenman, koşunun ardından kondisyon ve şut çalışmasıyla sona erdi. Oyunculardan Ümit Kurt ve Mehdi Taouil, idmanı koşuyla tamamladı.
Takım kaptanı Kadir Bekmezci, antrenman öncesi basın mensuplarına yaptığı açıklamada, kötü bir dönemden geçtiklerini ve üst üste 4 maç yenildiklerini söyledi.
Bir an önce bu maçları unutup yeni bir çıkış yakalamak istediklerini ifade eden Bekmezci, "Bu hafta zor bir deplasmana gidiyoruz. Erciyesspor ikinci yarıda iyi bir takım kurdu. Çıkışta ve formda bir takım. O yüzden maç çok zor geçecek ama biz iyi bir takımız ve bunu daha önce gösterdik. Sadece kötü bir periyottan geçiyoruz. Bunları unutup oradan galibiyetle dönmek istiyoruz" diye konuştu.
Sol bek Ziya Erdal ise alışık olmadıkları bir dönemden geçtiklerini ve 4 haftadır mağlup olduklarını belirtti.
Bir an önce toparlanmaları gerektiğini dile getiren Erdal, "Bunun için ilk fırsat Erciyesspor maçı. Erciyesspor'un son haftalarda yükselen bir performansı var. İyi bir takım ve iyi hava yakaladılar. Zor maç olacak. Bunun bilincinde gideceğiz. Avrupa Kupaları hedefini devam ettirebilmemiz için 3 puanla dönmemiz lazım" diye konuştu.
Forvet oyuncusu Cihan Özkara da kaliteli oyunculardan kurulu bir takım olduklarını ancak son haftalarda bunu sahaya yansıtamadıklarını söyledi.
Kötü gidişatı Kayseri Erciyesspor maçında alacakları galibiyetle sonlandıracaklarına inandığını dile getiren Özkara, "Hafta sonu Kayseri Erciyesspor ile çok zor bir maç yapacağız. Kayseri Erciyesspor karşılaşmasına dönüm maçı olarak bakıyoruz" dedi.
Daha önce Kayseri Erciyespor formasını giydiğini ifade eden Özkara, kendisi için özel bir maç olacağını belirtti.
Kendisini iyi hissettiğini aktaran Özkara, Carlos'un görev vermesi durumunda elinden gelenin en iyisini yapacağını söyledi.