Bebekle birlikte uyumak güvenlik sorunları doğurmakla birlikte anneler bebekleriyle beraber uyumayı çok isterler.



Bebeğiyle birlikte uyumayı çok isteyen annelerin de bu durumda bazı güvenlik kurallarına kesinlikle uymaları gerekir. Aşağıda bu konudaki güvenlik uyarılarını bulabilirsiniz.

1. Öncelikle obezite sorunu yaşayan annelerin bebekleriyle birlikte uyumaları asla önerilmemektedir. Çünkü annenin cüssesi bebeği rahatlıkla ezebilecek ve nefes almasını engelleyebilecek riskler taşır.

2. Anne bebekle birlikte uyuyacak ise uyumadan önce asla parfüm, deodorant gibi keskin kokular kullanmaması gerekir. Bu tür kokular uyuyan bebeğin nefes almasıyla ilgili problemler oluşturabilir.

3. Bebeğin uyku pozisyonu her zamanki gibi sırt üstü yatış pozisyonunda olmalıdır. Anne bebeği yan yatırarak uyumamalıdır

4. Anne bebeğiyle uyuyacak ise bebeğe çok kalın giysiler giydirmemeli ve üzerini çok kalın örtmemelidir. Çünkü annenin yayacağı sıcaklık zaten bebek için bir ölçüde ısınma da sağlayacaktır. Aşırı sıcaklık bebek için zararlı olacaktır.

5. Bebekle çok yakın temasta uyumamak gerekir.

6. Bebekle uyurken odada kesinlikle sigara içilmemeli eğer daha önce içilmişse ve odada hala sigara kokusu var ise daha önceden oda havalandırılmalıdır.

7. Anne eğer ilaç kullanıyorsa bebekle birlikte uyuma konusunda çok dikkatli ve bilinçli olmalıdır. Çünkü bazı ilaçlar yan etkilerinden dolayı annenin bilincini kötü yönde etkiler. Mesela bu ilaçlara uyku ilaçlarını örnek olarak verebiliriz. Eğer anne bu tür ilaçlar kullanıyorsa bebekle uyumaması daha iyidir. Ayrıca alkol alan annelere de bebekle birlikte uyumamaları önerilir.

8. Annenin bebeğiyle uyuduğu yer asla çok yumuşak olmamalıdır. Çünkü yumuşak yüzeyler içe daha çok gömülürler. Ayrıca içe çok fazla gömülen yastıkları da tercih etmemek gerekir. Bunlar bebeğin nefes alma yollarını tıkayabilecek şeylerdir.

9. Eğer evde başka çocuklar da var ise çocukların bebekle birlikte uyumalarına asla izin verilmemelidir.

10. Bebek ister annesiyle uyusun isterse yalnız uyusun asla bebeğin boynuna dolanabilecek şeyler giydirilmemeli veya takılmamalıdır.