Reggianini 1853 yılında kuzey İtalyadaki Modena’da doğdu. Güzel Sanatlar Akademisi’nde okudu ve daha sonra burada profesör oldu. Çoğu çağdaşı gibi güneydeki Floransa bölgesine gitti. Burada 1900 yılında Matris Nati Presaga Finis adlı yağlı boya çalışması ile Alinari Corcorso’suna katıldı. Aynı zamanda ressamın eserleri 1907-o8 ve 1910-11 yıllarında olmak üzere Floransalı Sanat Derneği ‘nde sergilendi.

Reggianini Floransalı diğer sanatçılardan ayrılmamış, Federico Andreotti (1847-1930) ve Francesco Vinea (1845-1902) gibi sanatçılarla aynı temayı kullanmıştır. Hatta bir çoğuyla aynı sahneleri ve modelleri kullanmıştır.

Zarif yaşam sahneleri de dahil olmak üzere resimlerinde genel anlamda burjuva kesimi ele almıştır. Eserlerinde hayal gerçeklik ile birleştirilmiş, duygusallık ve ayrıntılar önde tutulmuştur. Tarihteki diğer Floransa’lı ressamlar gibi, lüks kıyafetler içerisindeki modeller kullanmıştır. Vittorio Reggianini resimlerinde genellikle birçok tesadüfi ayrıntılar kullanır.

Sanatçının en çok beğenilen eserleri zarif bayanlar ve bayların hayatı konulu olanlarıdır. Dokularını resmetme ve özel motifleri yakalamakta özel bir yeteneği vardı. Konusu genellikle romantik bir havayı barındırsa da ayrıntıları gözlemleyenin hayal gücüne bırakmıştır. Saten elbiseleri, yüzde oluşturduğu zariflik ile benzersizdir. Genelde lüks kesimi resmetmesine rağmen köy halkını ve çocukları işlediği eserleri de vardır.

Vittorio Reggianini’nin resimleri şu anda Almanya’da Mainz Müzesi’nde sergilenmektedir.