Ken Kasey (d. 1935, Colorado); "Guguk Kuşu" adlı romanın yazarı.

Engebeli bir yaşam öyküsü vardır Ken Kasey'in. Yalnızlık örtülü ve uyuşturucu maddelerle sisli fevkalade olağan dışı bir yaşam. Küçük yaşlardayken ailesi ile birlikte Oregon'a göçtü. Kasey, bu yöreyi çok sevecek ve daha sonraları küçük kulübesiyle Oregon'da yaşayacaktır.

Üniversite öğrenimi dahil, okuma hayatını Oregon da tamamladı. Zikzaklarla dolu öğreniminden sonra Merry Pranksters grubunu kurdu. Bu grupla beraber ABD'yi karış karış dolaştı. Daha sonra amacını şöyle açıkladı: "Bütün bu ülkeyi; halkıyla, doğasıyla filme almak istiyordum"

Renkli, çarpıcı, aykırı bir karakteri vardı. Öyle olmasaydı, bir yazarın kitabının kahramanı olamazdı. Üstelik belgesel niteliğinde bir kitabın, Tom Wolfe'un "the electric kool aid acid test" adlı eserinde bunu görebiliriz.

Guguk Kuşu adlı romanı filme uyarlandı ve 5 dalda birden Oskar ödülü kazandı. 258 hafta best-seller listesinde kalmıştı "One flew over the cuckoo's nest" (Guguk Kuşu), 1975 senesinin Oskar'ında yılın en iyi filmi seçildi.

Jack Nicholson - en iyi erkek oyuncu
Louise Fletcher - en iyi kadın oyuncu
Milos Forman - en iyi yönetmen

Lewrence Hauben& Bo Goldman - en iyi senaristler
Guguk Kuşu, modern insanın toplumla çelişkilerini anlatır. "Toplum mu haklıdır yoksa gönlünce yaşamak isteyen insan mı?" sorusunun yanıtını arar.