Pastırmalı Sivas Böreği Malzemeleri:
200 gr. Yağsız Pastırma 6 adet yufka 3 adet kuru soğan 1 demet ıspanak 3 yemek kaşığı sıvıyağı 1 yemek kaşığı tereyağı Karabiber Tuz
Pastırmalı Sivas Böreği Tarifi:
• Ispanakları ayıklayın, yıkayıp süzün. • Üstüne tuz serpip, ovalayın. • Sıvıyağda soğanları pembeleşene kadar kavurun. • Üzerine ıspanakları ilave edip, 5 dakika daha kavurun. • Karabiber ve tuz ilave edip karıştırın. • Yağsız Pastırmaları da içine doğradıktan sonra harcınız hazır. • Hazır yufkanın bir tanesini tezgaha serin. • Yağsız Pastırmalı içten yufkanın ortasına yayın. • Yufkayı dört tarafından içe doğru katlayarak kare yapın. • Teflon tavada iki taraflı pişirin. • Börek sıcakken üzerine tereyağ sürün. • Bütün yufkaları aynı şekilde pişirin. • Servis yaparken 4 eşit parçaya bölün.