Cilt tipine göre fondöten seçimi Cilt tipine göre fondotenler

Cilt tipine uygun fondoten seçimi yaparken hangi konulara dikkat etmeliyiz. Cilt tiplerine göre fondoten seçimi yapalım hadi o zaman arkadaşlar.

Kuru ciltlerde yağ bazlı fondötenler seçilebilir. İçeriğinde bitkisel ve mineral yağlar vardır. Bu sayede cildin yağ dengesini korur ve uzun süreli kalıcılığı vardır. Krem fondötenleri geniş makyaj süngerleri ile cildinize uygulayabilirsiniz.

Normal ciltler ise su bazlı ürünleri kullanmalıdır. Su bazlı fondötenlerin yağ oranı düşük, su oranı yüksek olduğundan cildin doğal dengesi korunur. Su bazlı ürünler yoğun kıvamda sıvı formda üretilmektedir.

Karma ciltler ise pudra fondötenleri seçmelidir. Bu ürünler sıkıştırılmış pudra içerdiğinden cildin özellikle T bölgesinin parlamasını önler matlık kazandırır. Pudra bazlı fondötenleri krem formunda olup cilde uygulandıktan sonra pudraya dönüşür.

Fondötenin rengi:Öncelikle fondötenin kıvamı önemlidir.Sivilceli, problemli bir cildiniz varsa kalın, problemsiz cildiniz varsa ince bir kıvam kullanmanız gerek.Cilt rengine uygun seçeceğiniz bir fondöten sizi doğal gösterecektir.Yazın koyu tonları tercih edebilirsiniz.

Fondöteninizi alın, burun,çene, yanak üzerine birer damla sürerek parmak uçları ya da bir süngerle yayın.Nemli sünger, fondöteninizin daha güçlü kapatma özelliğine sahip olmasını sağlar.