Kutbüzzaman, sultanülarifin ,şeyh ,eş-şerif es-seyyid muhammed sıddık haşimi hazretleri sohbetlerinde buyurdularki:

Safer ayında,bir sene içerisinde yeryüzüne inecek belalardan allah’a cc sığınıp bu ayda çok istiğfar etmeliyiz(günde en az 100 kere).
Bu ayda felak ve nas surelerini her gün mümkünse 80 defa okumalı ve nafile namazlarla bu ayı ibadetle geçirmeliyiz.
Bu ay içerisinde, sabah ve akşam namazlarından sonra 7 defa salatı münciye(tüncina) ve salatı tefriciye okunmalıdır.
Salatı tefriciye

“allâhumme salli salâten kâmileten ve sellim selâmen tâmmen alâ seyyidinâ muhammedinillezî tenhallü bihil ukadü ve tenfericu bihil-kürebü ve tukdâ bihil-havâicu ve tünâlü bihir-reğâibü ve hüsnül-havâtimi ve yustaskal ğamâmu bivechihil kerîm ve alâ âlihî ve sahbihi fî külli lemhatin ve nefesin bi adedi külli ma’lûmin lek.”
duanın manası
“allahım! Bizim efendimiz muhammed’e (sav) kusursuz bir salât ve rahmet, mükemmel bir selâm ve selâmet vermeni diliyoruz. O peygamber ki, onun hürmetine düğümler çözülür, sıkıntılar ve belalar onun hürmetine açılıp dağılır, hacet ve ihtiyaçlar onun hürmetine yerine getirilir. Maksatlara o’nun hürmetine ulaşılır, güzel sonuçlar o’nun hürmetine elde edilir. O’nun şerefli yüzü hürmetine bulutlardaki yağmur istenilir, allah’ım, onun ehl-i beytine, ashabına da her göz kırpacak kadar zamanda (her an, saniye) her nefes alacak zamanda sana malum olan varlıklar sayısınca salât et.”
salatı münciye(tüncina)

okunuşu: “allâhumme salli alâ seyyidinâ muhammedin ve alâ âli seyyidina muhammedin salâten tüncînâ bihâ min-cemî’il-ehvâli vel âfat. Ve takdî lenâ bihâ cemîal hâcât ve tutahhirunâ bihâ min-cemîi’s-seyyiât ve terfe’unâ bihâ a’lâ’d-deracât ve tubelliğunâ bihâ aksâ’l-ğayât min cemiîl-hayrâti fî’l-hayâti ve ba’del-memât birahmetike yâ erhame’r-rahimîn. Hasbunellahu ve ni’mel vekîl, ni’mel mevlâ ve ni’me’n-nasîr. ğufraneke rabbenâ ve ileyke’l-masîr.”
anlamı: Allah’ım! Efendimiz muhammed’e (sav) ve onun ehli beytine salat et. Bu salavat o derece değerli olsun ki: Onun hürmetine bizi bütün korku ve belalardan kurtarsın. Bizim ihtiyaçlarımızı o salavat hürmetine yerine getirsin, bizi bütün günahlardan bu salavat hürmetine temizlersin, o salavat hürmetine bizi derecelerin en üstüne yüceltirsin, o salavat hürmetine hayatta ve öldükten sonra düşünülebilecek bütün hayırlar konusunda gayelerin en sonuna kadar ulaştırsın. Ey merhametlilerin merhametlisi bize bunları merhametinle nasip et. Alla tealâ bize kâfidir ve ne iyi bir dost, ne iyi bir vekildir. Ey rabbimiz, senin mağfiretini dileriz, dönüş yalnız sanadır.
Safer ayında kılınacak namaz
safer ayının ilk(19 ocak 2010 salı) ve son(9 şubat 2010 salı) çarşamba gününün gecesinde, yani salı gecesini çarşambaya bağlayan gece kılınacak namazdır;
(islâm’da gece günden önce gelir. Yani cuma günü, perşembe günü akşam ezanı okunduğunda giriyor)
1 rekât : Fatiha’dan sonra ; 7 kevser sûresi
2 rekât : Fatiha’dan sonda; 7 ihlâs sûresi
3 rekât : Fatiha’dan sonra ; 7 felâk sûresi
4 rekât : Fatiha’dan sonra ; 7 nâs sûresi
safer ayının ilk ve son çarşamba günü, öğlen ve ikindi namazı arasında kılınacak namazdır;
1 rekât : Fatiha’dan sonra ;7kevser, 7 ihlâs sûresi,
2 rekât : Fatiha’dan sonda; 7felak ,7 nas
bu namazdan sonra 100 kere ”yâ dâfia’l-belâyâ, idfâ anna’l-belâyâ, fallâhü hayrun hâfizan ve hüve erhâmü’r-râhimin, inneke alâ külli şey’in kadir” okunmalı ve dua edilmelidir.


Bu ayda okunması tavsiye edilmiş zikirler
safer ayında her gün mutlaka 100 kere ”la hâvle velâ kuvvete illa billahil aliyyil aziym” denilmelidir. Günde 100 kere söyleyenden, en hafifi fakirlik olmak üzere 70 çeşit bela, musibet kaldırılır.
Ayrıca yine safer ayında (ve her zaman) her gün mutlaka günde 100 kere salâvat getirmek lazımdır. Salâvat çok bela ve musibetleri çevirir, dünya ve ahirette kurtuluşuna sebep olur. En efdâl salâvat’ı şerife: ”ellahümme sâlli âla seyyidina muhammedin ve ve âla âlihi ve sahbihi efdâle salevatike ve adade me’lumatike ve bârik ve sellim”
enes bin mâlik’e ra peygamberimizin sav öğrettiği çok
tesirli bir dua:
Bu duayı sabah (mümkünse güneş doğmadan) 3 kere ve akşam güneş battıktan hemen sonra okuyan, korkmaya tek layık olan yalnız allah’tan c.c. Korksun . Başta zalim devlet başkanı , şeytan, cin ve insanların şerrinden, büyü ve efsunlardan hiçbiri allah’ın c.c. Izniyle hiçbir şekilde zarar veremez. Hz osman’dan ra bildirildiğine göre ani belalardanda korunur. Ayrıca zehir verilse tesir etmez allah’ın izniyle(hergün okumak lazımdır):
“bismillahillezi lâ yedurrü meâs mihi şey-ün fil-erdi ve lâ fissemai ve hüves semiül âliym