Cilt problemleri içinde en yaygın görülenlerden olan sivilce sorunu, insan vücudunun çalışma şekli nedeni ile neredeyse tüm insanlarda görülmektedir. Bazı insanlar ergenlik döneminden sonra cildinde çıkan sivilceleri bir sorun olarak görmezken, bazı kişilerinse sivilce sorunu neredeyse bir ömür devam eder. Antibiyotikli sivilce maskesi uygulaması gibi yöntemler ile sivilce sorunlarına çözüm arayan bu kişiler, temelde genetik faktörler nedeni ile bu denli yoğun bir sivilce sorunu yaşamaktadır.

Sivilceler derinin altı kısmında bulunan yağ tabakasında biriken aşırı miktardaki yağ hücreleridir. Normal şartlarda vücut, deride bulunan gözeneklerden sürekli yağ salgılar. Ancak deri üzerinde biriken kir veya bakteriler deri gözeneklerinin kapanmasına ve dolayısıyla yağ salgılanamamasına neden olur.


Böylece deri altında birikmeye başlayan yağ hücreleri de sivilcelere neden olur. Sivilcelerin çıkması kadar sıkıldıktan sonra ciltte bıraktıkları izler de başlı başına bir sorundur. Antibiyotikli sivilce maskesi kullanarak ya da yüze sivilce izi maskesi uygulayarak, bu tür cilt sorunlarının önüne geçilebilinir.


Antibiyotikli sivilce maskesi uygulanması için öncelikle hekime başvurulması ve vücut tipinin doğru belirlenmesi gerekir. Her insanın genetik sebeplerde vücut ve deri yapısı farklı olduğundan, hekimlerin antibiyotikli sivilce maskesi uygulamasından önce kişiyi muayene etmesinde fayda vardır. Kozmetik firmaları tarafından yaygın bir şekilde satılan antibiyotikli sivilce maskesi ürünleri, kişinin cildinin fazla etkilenmesine neden olabilir. bu tür antibiyotikli sivilce maskesi ürünleri bazı insanların cildinde alerjik reaksiyonlara neden olarak, sivilce tedavisi sağlamanın aksine ciltte daha büyük sorunlar oluşmasını sağlamaktadır. Bu nedenle antibiyotikli sivilce maskesi kullanımı basite indirgemeden, öncelikle bir hekime danışmakta büyük fayda vardır.


Sivilce izi maskesi için doğal ürünler de kullanılabilir ve oldukça iyi sonuçlar dahi alınabilir. Özellikle doğal kil, iç bakla, limon suyu, menekşe ve badem yağının sivilce izi maskesi yapımında kullanılması üzerine son yıllarda birçok araştırma yapılmıştır. Bu bitkiler içerdikleri doğal kimyasallar ile sivilce izi maskesi olarak oldukça yararlıdır ve her insan bu uygulamaları tek başına kendi evinde pratik bir şekilde uygulayabilir. Böylece sivilce izlerinden büyük bir oranda kurtulması mümkün hale gelmektedi..