ali ece,
aksam gazetesi,


Beşiktaş'ın sürekli Cuma gecesi oynaması psikolojik bir işkence. Cuma geceleri bazı oyuncuların Beşiktaş forması giymesi daha da büyük bir psikolojik işkence! Tamam, yeteneklerin kısıtlıdır ya da transfer politikası hatasından Beşiktaş'a hasbelkader gelmiş bir oyuncusundur, bir yere kadar anlaşılır. Ancak her yaptığın hatadan sonra 4. bir hakemmiş edasıyla mücadeleyi bırakıp elini yan hakem bayrağı gibi kaldırmak anlaşılacak iş değil. Bu bağlamda Bursaspor'un ilk golü bu sezon Beşiktaş'ın yediği sayısız traji-komik golden sadece bir tanesi. Ancak bazı oyuncular bu kafayla devam ederse maalesef sonuncusu olmayacak gibi. Bu maç özelinde olmadı da zaten!
Olcay'ın golünde Holosko ile Olcay arasındaki verkaç ne kadar iyiyse Bursaspor'un 3. golünde ilk goldeki hatanın aynısını tekrarlayan Beşiktaş takım savunması o kadar kötüydü. Yenilen 2. golün traji-komikliğini ise tarif edebilecek kelimeler Türkçe'de yok, varsa McGregor İngilizce olarak bize anlatsın!

OĞUZHAN'SIZLIK
Fernandes bile dün gece takımın geri kalanı gibi çelişkilerle doluydu. Holosko'nun golündeki ortasında ne kadar deha varsa her biri tehlikeli Bursa kontrasına dönüşen kaptırdığı toplarda da o kadar kusur vardı. O kaptırdığı topların ana sebebi tabii ki Oğuzhan'ın yokluğunda tek başına oyun kurmaya çalışmanın zorluğundan kaynaklanıyor.
Fernandes özellikle markajdan kurtulmak için kanatta top almaya çalışınca Beşiktaş çok 'tavla'vari oynamak zorunda kalıyor, zar iyi gelince 3 atıyor ama kötü gelince 3 yiyor!
Beşiktaş sevdalısı haklı olarak Oğuzhan'ı övüyor ancak bazıları çıkıp garip bir şekilde 'Fazla övmeyin!' diyor. Eğer Beşiktaşlılar Oğuzhan'ı kısa zamanda bu kadar sevdi, övdüyse babalarının oğlu olduğu için değil son yıllarda Fernandes'le beraber cüzi bir fiyat karşılığı Beşiktaş'a kazandırılan en umut verici yetenek olduğu için. Oğuzhan övülüyor çünkü forvete de defansa da birer Oğuzhan lazım! En önemlisi de ofansif-defansif devamlılığı sağlamak, tavla kafasıyla değil de satranç muntazamlığında oynamak için en azından bir Oğuzhan mutlaka lazım! Dün geceki gibi bir Veli ise Beşiktaş'a hiç lazım değil!