Geçtiğimiz haftalarda düzenlenen Best Model of Turkey yarışmasının birincileri Berk Atan ve Sezgi Sena Akay'ın ilk hedefi; 8 Aralık'ta düzenlenecek Best Model of the World yarışmasında Türkiye'ye birincilik getirmek
Erkan Özerman'ın her yıl birbirinden güzel modelleri podyuma kazandırdığı Best Model of Turkey'nin bu yılki birincileri Berk Atan ve Sezgi Sena Akay, önlerine büyük hedefler koymuş iki genç... Beğenmediği yönünün olmadığını söyleyen Berk Ataman ve Victoria's Secret mankeni olmayı hedefleyen Akay, sorularımızı yanıtladı...
Best Model seçildikten sonra yoğun bir tempoya girdiniz, değil mi?
BERK ATAN: Evet, yarışmadan sonra yoğun bir tempo ile çalışmalarımız devam ediyor. Yarışmadan önce de zaten bir hazırlık sürecimiz vardı. Yarışmada istediğim dereceyi aldım; böyle bir yarışmadan birinci çıkmak çok mutlu ediyor insanı.

AİLELERİMİZ BÜYÜK DESTEK
Birinci olacağınızı hissediyor muydunuz?
B.A.: Geçen yıl 'İstikbal Vaat Eden Manken' ödülünü almıştım, o yüzden özgüvenim tamdı ve inançla girdim yarışmaya. SEZGİ SENA AKAY: Ben de inanıyordum ve hissediyordum birinci olacağımı.
Birinci seçildikten sonra ailenizin tepkisi nasıl oldu?
B.A.: Öncesinde bütün nazımı ailem çekti çünkü yarışmadan önce stresli ve heyecanlıydım. Bir de evin tek çocuğu olmanın getirmiş olduğu bir şımarıklık da var. Bunun üstüne stres binince, her şeyime "Evet, tamam" diyorlardı. Derece aldıktan sonra herhalde benden daha çok mutlu oldular. Onların mutluluğu tarif edilemez herhalde, aynı benim gibi.
Peki, sizin ailenizin yarışmadan önce herhangi bir tedirginliği oldu mu?
S.S.A.: Hayır, olmadı. Her zaman 'her' şekilde arkamdaydılar ve bu yarışmaya girmem için beni desteklediler; özellikle de annem.

HEDEFTE OYUNCULUK VAR
Best Model seçilen hemen herkes direkt oyuculuğa başlıyor; siz daha başka şeyler yapmayı düşünüyor musunuz?
B.A.: Başka şeyler yapmayı düşünmüyorum açıkçası. 8 Aralık'ta Best Model of the World var; orada da en iyi dereceyi almayı umuyorum. Oyunculuk yapmayı düşündüğüm için de bir oyuncu koçu ile derslere başladık. En büyük hedefim; yurt dışında sinema filmlerinde oynamak.
S.S.A.: Ben modelliğe devam etmek, Türkiye'nin en iyi modeli olmak istiyorum. Şu sıralar, 8 Aralık'ta düzenlenecek Best Model of the World yarışmasına hazırlanıyorum ve ülkemize yine birincilik getirmek istiyorum. Daha sonra Avrupa'da modellik yapmayı, dünya çapında bir top model olmayı hedefliyorum. İki yıl sonra Victoria's Secret defilelerine çıkmayı hayal ediyorum. En büyük hedeflerimden biri bu. Oyunculuk da ileride olabilir, bu nedenle oyunculuk eğitimi de alacağım. Onun haricinde eğitimimi tamamlayacağım. İngilizce biliyorum ancak iki-üç dil daha öğrenmek istiyorum.
Best Model of the World'e nasıl hazırlanıyorsunuz?
B.A.: Bu ara hızlandırılmış İngilizce derslerine ağırlık verdik. Aynı şekilde spor yaparak ve beslenmeme dikkat ederek yarışmaya hazırlanıyorum. Tam sporcu gibiyim.
Sizce güzellik nedir?
S.S.A.: Güzellik bence oturaklı ve ağırbaşlı olmaktır. Bir yere girdiğinde oturup kalkmanla, hareketlerinle insanları büyülemelisin ve "Gerçekten hoş" dedirtmelisin. Tabii bunun haricinde dünyadan da bihaber olmamalı; eğitimin ile dikkat çekmeli, güzelliğini eğitimle doldurmalısın.
B.A.: Tabii ki ilk bakış çok önemli. O enerji ile benim içimi titretiyorsa, ben o kadına 'güzel' derim.
HER ZAMAN DİKKAT ÇEKERİM
Sizi tanıyabilir miyiz?
17 yaşındayım. Yeditepe Üniversitesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü'nde okuyorum. İstanbullu'yum.
Yarışmadan sonra okuldaki arkadaşlarınızın tepkileri nasıl oldu?
Arkadaşlarım "Zaten birinci olacağını biliyorduk" diyorlar. Her zaman girdiğim ortamda dikkat çekmişimdir. Okulumu yarım dönem dondurmak zorunda kaldım şu an; ikinci dönem devam edeceğim.
Fiziğinizi nasıl koruyorsunuz?
Spor yapıyorum. Fenerbahçe ve Galatasaray'ın altyapısında voleybol oynadım. Şu anda spora devam ediyorum. Pilates yapıyorum. Yediklerime dikkat ediyorum. Sigara içmiyorum ve alkol almıyorum.

BEĞENMEDİĞİM BİR YÖNÜM YOK
Sizi tanıyabilir miyiz?
21 yaşındayım. İzmirliyim. Futbol oynuyordum, kaleciydim; dört yıl önce bıraktım. Dört yıldır da modellik yapıyorum.
Best Model olarak en çok neyinize güveniyorsunuz?
Türkiye'yi temsil edecek olmanın verdiği bir özgüven var. Yarışmaya iyi bir şekilde hazırlandıktan sonrada dünyanın en iyi modeli de seçilebilirim.

BURAK'I İZLİYORUM
Beğenmediğiniz bir yönünüz var mı?
Hayır, yok.
Eski yarışmalarda birinci olan Kenan İmirzalıoğlu, Kıvanç Tatlıtuğ gibi isimleri örnek alıyor musunuz?
Alıyorum. Örneğin Burak Özçivit; ilk yılında benim gibi 'İstikbal Vaat Eden Manken' seçilmişti. Ertesi yıl birinci oldu. İlk dizisindeki oyunculuğuna ve şu anki durumuna bakıyorum; büyük fark var. Hangi eğitimleri almış, neler yapmış; bunları hep inceliyorum.