Ali Ece,Akşam gazetesi..

Beşiktaş'ın son şampiyonluğunda Mustafa Denizli her maç şapkadan tavşan çıkartırdı. Samet Aybaba ise Kasımpaşa öncesi son 2 maçta 33'lük stoper Escude'den sol bek, 1.91'lik pivot santrfor Almeida'dan sol açık yaratmaya çalışarak bir nevi tavşandan şapka çıkarmayı denedi, olmadı!
Dün gece ise takım tertibi sol kanat hariç eldeki malzemeden maksimum verim alınabilecek ideal bir tertipti. Maçın hemen başında Oğuzhan'ın 'Arsene Wenger tedrisatlı Fabregas pası' artık Fernandes'in ofansif yaratıcılık bağlamında yalnız olmayacağını müjdeleyen cinstendi. Hatta ilk golde Holosko uzun süredir en iyi ortasını yaparken Almeida da en iyi vuruşunu yaptı.
Beşiktaş'ın attığı 2. gol ne kadar 'takım hücumu harikası' ise, Özer'in golü Beşiktaş adına bir o kadar 'takım savunması faciası'ydı. 'O korner'de rakipler dışında her şeyi savunan (!) Beşiktaşlı oyuncular, tribündeki Zeki Demirkubuz'un kulaklarını fena halde çınlattılar: 'Beşiktaş sevenine arefeyi gösterir ama kolay kolay bayramı göstermez!'
Ancak sevdiği takımda Fernandes oynayana her maç bayram tadında! Sivok'un golünde Fernandes'in kullandığı kenar frikiği bir nevi 'yarım penaltı' etkisindeydi. 'Yarım penaltı' diye bir şey olur mu? Olmaz tabii ama Fernandes'in bu ligde yarattığı etkiyi tarif etmek için 2.5 yıldır 100'den fazla kelime kullandık fakat yetmedi. Kısaca 'Fernandes diye yazılır, futbol bayramı olarak okunur' yazsak, yeter mi?
Maç kazanıldı diye yenen gol dışında Beşiktaş kalesinde yaşanan pisi pisine tehlikeleri de atlamamak lazım. Mesela Uğur Boral'ın sol bekten kesilmesi için daha ne yapması, daha doğrusu 'yapamaması' gerekiyor? Belki Emre Özkan veya Tanju kendi yaş gruplarının en iyi sol bekleri değiller ama en azından 'sol bek temel eğitimi' almış oyuncular! U.Boral'ın sol bek oynatılmakta ısrar edilmesi hem oyuncuya, hem de Beşiktaş'a zarar veriyor. Yani Uğur sol bekte devam ederse asıl o zaman vah vah!
McGregor, Beşiktaş'ta yan toplara etkili çıkmalı. Almeida da artık su tabancası misali etkisiz plaseler yerine alternatif vuruşlar denemeli.