Çikolatanın mutlu ettiğini biliyor muydunuz? Çikolata kadınların kendilerini iyi hissetmelerini sağlayan endorfini salgılatıyor. Bu da mutluluk veriyor. Çikolata aynı zamanda yiyen kişiye enerji veriyor ve diğer tatlılara oranla kan şekerini hızlı yükseltmiyor.
İçerdiği antioksidanlar sayeinde kanserle mücadelede faydalıdır.
Aynı zamanda zengin bir kalsiyum kaynağı. Bu da güçlü kemiklerin oluşmasını sağlıyor.
Çikolata kadınların kendilerini iyi hissetmelerini sağlayan endorfini salgılatıyor. Bu da mutluluk hissi veriyor.
Harvard Tıp Akademisi uzmanları kakonun yüksek tansiyonu düşürdüğüne dair bulgular elde ettiklerini söylüyorlar.
Güçlü dişler sağlayan florid açısından da zengin olan çikolata stresle mücadelede faydalı olan potasyumu da içeriyor.
Bristol Üniversitesi doktorlarından Peter Barham çikolatanın içinde bulunan bir maddenin uyarıcı etkisi bulunduğunu ve bunun da kişiye kendini iyi hissettirdiğini savunuyor.
Kaliforniya Üniversitesi uzmanları her gün az miktarda çikolata yemenin kanda pıhtılaşmayı önlediğini savunuyorlar. Bu da ani kalp krizlerinin önüne geçiyor.
Çikolata aynı zamanda yiyen kişiye eneji veriyor ve diğer tatlılara oranla kan şekerini hızlı yükseltmiyor.
Bitter çikolata
Bileşiminde en az %18 kakao yağı ve en az %14 yağsız kakao kuru maddesi olacak şekilde en az %35 toplam kakao kuru maddesi içeren çikolatadır.
Sütlü çikolata
Bileşiminde en az %2.5 yağsız kakao kuru maddesi olacak şekilde en az %25 toplam kakao kuru maddesi içeren, ayrıca en az %14 süt kuru maddesi ve en az %3.5 süt yağından oluşan, kakao yağı ve süt yağı toplam miktarı ise en az %25 olan çikolatadır.
Beyaz çikolata
Bileşiminde en az %20 kakao yağı ve en az %14 süt kuru maddesi içeren ve en az %3,5'i süt yağı olan çikolatadır.
Dolgulu çikolata
Dış kısmı toplam ürün ağırlığının en az %25'ini içeren, bitter çikolata, sütlü çikolata, bol sütlü çikolata ve beyaz çikolatalardan birinden oluşan dolgulu çikolatadır.
Pralin
Toplam ürün ağırlığının en az %25'i bitter çikolata, sütlü çikolata, bol sütlü çikolata, beyaz çikolataların kombinasyonundan, karışımında veya herhangi birinden ya da dolgulu çikolatadan oluşan bir lokma büyüklüğündeki çikolatadır.