Et, tavuk, balık diyet programı için kusursuzdur. Eğer et, tavuk, balık içermeyen bir diyet uygularsanız başarısız olursunuz. Yüksek protein içeren diyetler metabolizmayı hızlandırmanın yanında, sizleri daha uzun süre tok tutar, iştahınızı azaltır. Ayrıca yumurtayı da unutmamak gerekir. Tokluk hissi yaratan ve metabolizmanın hızlanmasına katkıda bulunan sebzelerimiz brokoli, havuç, karnabahar, bezelye, kereviz ve enginardır. Bu sebzeler hem vitamin açısından çok zengindir, hem de tokluk hissi yaratıp diyet yapmanızı kolaylaştırır.

Acı sos, karabiber, kırmızı biber, hardal metabolizmanızı hızlandırır. Acı vücudun kalori yakmasını sağlar.1 tatlı kaşığı hardal ve acı biber tüketen kişilerin metabolizması yüzde 25 oranında daha fazla çalışır.

Yaban mersini ve altın çilek kan şekerini çok iyi bir şekilde dengede tutar. Tatlı ihtiyacınızı giderir. C vitamini yönünden çok zengindir, bağışıklık sisteminizi de güçlendirir.

Yeşil çay metabolizmayı hızlandıran içeceklerimizden biridir. Besin değeri ve kalori içermeyen bu bitki kilo vermeyi hızlandırır ve incelmenizde fayda sağlar.

Nar zengin lif ve C vitamini içeriğiyle sağlıklı bir şekilde zayıflamanıza yardımcı olur. Tokluk hissi yaratır. Kan şekerini dengeler.

Greyfurt içeriği zengin C vitamini nedeniyle yağ yakma özelliği vardır. Kolesterol oranını düşürür. Tokluk hissi yaratıp kan şekerini dengeler.

Adaçayı iştah kesici özelliğe sahiptir. Diyet yaparken günde iki fincan Ada çayı içmeniz iştahınızı kapatacaktır.

Sardalya kilo vermeye en çok yardımcı olan balıklardan biridir. İçerdiği zengin protein ve yağ kalitesi nedeniyle kan şekerini dengeler ve tokluk hissi yaratır.

Somon zengin yağ içeriği ve zengin yağ kalitesiyle metabolizmanızı hızlandırır.

Kekik metabolizmayı hızlandırır, sindirim sorunlarını ve gaz şikayetlerini giderir. Bağışıklık sistemini de güçlendiren kekik, bunlara ek olarak yorgunluğu da giderip zindelik verir.

ÖRNEK MÖNÜ

SABAH: 50 gr peynir2 dilim çok tahıllı ekmek haftada 3 gün yumurtaARA: 1 portakal veya 1 elma

ÖĞLE (Haftada 2 defa) Bulgur pilavı veya makarna Haftada 5 defa1 tabak sebze (Havuç, brokoli, bürüksel lahanası karışımı veya 1 tanesini seçebilirsiniz.)1 kase yoğurt1 dilim ekmek

ARA: 1 tost veya 1 simit veya 1 muz veya1 portakal veya 1 elma

AKŞAM: 350 gr balık ( Ton balığı, Alabalık, Somon balığı, Lüfer )veya 200 gr et (5 köfte) veya 200 gr tavuk(1 göğüs)Salata

YATMADAN ÖNCE:1 portakal + 1 elma