GÜLTEKİN ONAY
VATAN
02-09-2012


BEŞİKTAŞ zor görünen deplasmanı ilk yarıda attığı 3 golle bitirdi. Fernandes üstün yeteneklerine istekli oyununu da ekleyince nasıl etkili bir silah olabileceğini bir kez daha gösterdi.

BATUHAN fizik olarak henüz hazır olmamakla birlikte alan yaratan koşuları ile arkadaşlarına pozisyonlar hazırladı. 3. goldeki pası ise çok klastı. Beşiktaş’ın dün en iyilerinden biri Uğur Boral’dı. Hücumdaki etkinliğini ve yeteneklerini bildiğimiz Uğur, 3 haftadır defansif sorumluluklarını yerine getirmişti ancak hücumda kendisinden beklenen katkıyı yapamamıştı. Çok güzel bir gol atarak kalitesini de gösterdi.

AĞIRLIĞINI KOYAMADI

ORTA alanda Necip Uysal ve Veli Kavlak çok top kazandılar, çalıştılar. Ancak pas oyununda daha aktif olmalılar. Futbolda pası veren kadar alan da önemli. Necip’in orta alanda topla oynayan arkadaşlarına daha fazla desteğe gitmesi şart. Olcay ise çok hareketli ve çalışkan ancak oyuna ağırlığını koyamıyor. Direkten dönen topunda ise daha sakin bir vuruş golü getirirdi.

KALECİ McGregor ilk resmi maçında güven veren bir kaleci duruşu sergiledi. Lua-Lua-Mehmet Yıldız-Shelton ve arkalarında Cernat ile 4 forvet oynayan Karabükspor’un orta sahası çok dirençsiz kaldı. Beşiktaş ikinci yarı biraz daha akılcı çıkabilseydi çok daha farklı bir galibiyet elde edebilirdi. Bunda geçen haftanın kahramanı Holosko’nun etkisiz oyunu da etkendi.

USTA OYUNCU LAZIM

Mücadele gücü kazanma arzusu ve dinamizme Manuel Fernandes ve Uğur Boral’ın kalitesi eklenince gelen bu galibiyet siyah-beyazlıların gelişmesi gereken bir takım olduğu gerçeğini göz ardı ettirmemeli.

SAHAYI iyi parselleme ve organizasyon sorunları zamanla azalacaktır. Ancak yine de Manuel Fernandes dışında orta alanda usta bir futbolcuya daha ihtiyaç var. Hugo Almeida kalmayacaksa bir de ikinci forvete.