MEHMET DEMİRKOL
FANATİK
02-09-2012


Dün Fernandes’i boşa çıkarmayı başarması da stratejik bir başarı. İki savunma kanadını orta sahanın hücum gücünün bir parçası yapmayı başardılar dün. İlk yarıda Karabük’ün baş edemeyeceği bir süreklilikle çıktılar. Böylece oyunun enini genişletip savunulması zor bir alan yarattılar. Veli ve Necip’i orta sahada hem savaşçı hem pasör olarak kullanınca da sorunları kalmadı. Fernandes’i Karabük’ün yumuşak orta sahası için baş edilmez hale getirdiler.

Bu kadar değil. Fernandes önden de destek aldı. Belki Almeida’dan alamadığı kadar. Bu ülkede neden bir Batuhan fenomeni var? Neden bu kadar eleştiriyoruz? Çünkü ortada maalesef akılla beslenemeyen kocaman bir potansiyel var. Batuhan bir çeşit ‘Shaq’ şansı olan bir bünye. Kocaman bir adam. Ama 1.75 boyundaki bir sporcu gibi dar alanda kullanabiliyor vücudunu. Ve önemlisi bunu çok üst seviyede yapabilir. Bu potansiyel var. Ama olmuyor. Dizilere konu olacak kadar enteresan bir senaryoyla hem de... Dün o Batuhan en azından Türkiye Ligi’nde neler yapabileceğinin sinyallerini verdi. Devamını getirebilirse Aybaba’nın en büyük sorunu değil, başarısı olabilir. Dün Aybaba tartışmalı bir debininin ardından rakibin sorunları ne kadar büyük olursa olsun konsantrasyonunu korumakla ligdeki varlığının altını çizdi.

Sonuna kadar gidebileceklerini de gösterdiler. Sivas ve Bursa yapabildiyse bu kadro da yapabilir. Bu lig buna izin veriyor.