Kadınların en çok saçlarıyla oynadığı bilinen bir gerçek. Hele bir de stres altındalarsa, ilk işleri bir kuaföre gidip saç şekillerini değiştirmek oluyor. Bu konuda pek çok bilimsel araştırma yapıldı. Hala da yapılmaya devam ediliyor.

Selçuk Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı ve Eğitimde Psikolojik Hizmetler Uzmanı Prof. Dr. Ömer Üre, kişilerin psikolojik olarak kendilerini iyi hissetmedikleri dönemlerde ihtiyaç duydukları en önemli şeyin “tanınma” ve “onaylanma” isteği olduğunu söyledi.

Kadınların, özellikle bunalımlı dönemlerinde saç modellerini değiştirmeleri farkedilme isteğinden kaynaklanıyor. Kadınlar saç şekillerinde yaptığı değişiklikle psikolojik olarak rahatlarken, erkeklerin ise otomobillerini, saatlerini veya cep telefonlarını değiştirerek aynı ihtiyacı karşıladıklarını belirten Üre, “Yapılan araştırmalar, imaj yenileyen kişilerin beyinlerinde salgıladıkları (Serotonin) adlı mutluluk hormonunun yükseldiğini ortaya koyuyor” dedi.

Üre, kişilerin bazen farkında olmadan yapmak istedikleri bu değişimlerin gerekli olduğunu ve olumlu etkilerinin bulunduğunu belirterek, günlük hayatta yapılmak istenen bu değişikliklerin kişilerin beğenilerine göre belirlendiğini sözlerine ekledi.

Alıntı