Gençlerbirliği'nin yeni transferi Serkan Kurtuluş, Galatasaray'dan kırmızı-siyahlı takıma transferi hakkında açıklamalar yaptı.

Gençlerbirliği'nin yeni transferi Serkan Kurtuluş, kulüp yapısı itibariyle gençlere önem veren, kişinin gelişebileceği ve rahat edebileceği bir kulübe geldiğini belirterek, ''Zirveye oynayan Galatasaray'dan, Gençlerbirliği'ne geldim'' dedi.
Serkan Kurtuluş 4 sezon geçirdiği Galatasaray'da kimi zaman oynadığını, kimi zaman da yedek beklediğini dile getirdi.

Gençlerbirliği'ni hedefleri doğrultusunda seçtiğini anlatan Kurtuluş, ''Kulüp yapısı itibariyle gençlere önem veren, kişinin gelişebileceği, daha rahat edebileceği bir kulüp. Takımın yaş ortalaması 22-23 civarında. Bu yönden buraya gelmem benim için hayırlı oldu diye düşünüyorum'' diye konuştu.

''Zirveye oynayan Galatasaray'dan, Gençlerbirliği'ne geldim'' diyen genç futbolcu, ''Benim kişisel hedeflerim var. Ben burada önce takıma katkı sağlamak, daha sonra kişisel hedeflerim yönünde ilerlemek istiyorum. Yarışmacı bir takım olarak Gençlerbirliği'nin ligde devamını sağlamaya katkı yapmak istiyorum. Kulübü yaratıcı bir takım haline getirmek istiyorum'' değerlendirmesini yaptı.

-''Korku kaybettirir''-
İnsanın içinde korku olduğu sürece kaybedeceğini ifade eden Serkan, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Sonuçta her zaman mücadele etmek gerekiyor. Hayatta sürekli çıkış olmuyor. Bazı dönemler çıkış yakalıyorsunuz, bazı dönemler illa ki düşüşünüz oluyor. Bu nedenle sürekli mücadele halindeyiz. Pes ettiğiniz zaman kaybedersiniz. Ben buna inanıyorum. Ben buraya çıkış bulabilmek için geldim. O yüzden buradayım.''

Gençlerbirliği'nde sembol isim olmak istediğine dikkati çeken Serkan, ''Ana hedefim öncelikle Gençlerbirliği'nde sembol isim olarak kalmak. Sürekli oynayan bir oyuncu olmak istiyorum. Daha sonra ise sürekli milli takımlarda yer almak istiyorum. Genç milli takımlarda oynadım, sadece (A) Milli Takım'da oynamadım. Tek hedefim (A) milli olabilmek'' diye konuştu.

-Teknik direktör Çapa-
Takımın yeni transferi Serkan, teknik direktör Fuat Çapa'nın mükemmel bir kişiliğe sahip olduğunu vurgulayarak, sözlerini şöyle tamamladı:
''Fuat Çapa'yı tanıyorum. Arkadaşlardan bilgiler aldım. Gerçekten çok iyi bir insan. Geldiğimde de birebir konuştuk. Mükemmel bir kişiliği var. Antrenmanları çok iyi. Futbol bilgisi üst düzey. Ekibi de çok iyi. Ajax'tan gelen Edward ve Luc olsun gerçekten iyi bir ekibi var. Burada futbolumu geliştireceğime inanıyorum.''