Marmara Depremi'nde oğlunu kaybeden Emine Cebeci, arkadaşlarıyla kurduğu dernekle engellilerin yüzünü güldürerek yaşama yeniden tutundu.
Cebeci, depremden 3 yıl sonra kimsesizler mezarlığında DNA testiyle bulduğu oğlu Serkan'ın cenazesini daha sonra ayrı bir yere defnettiklerini anlattı.
Deprem sonrasında engelli kişilerin kaderlerine terk edildiğini gördüğünü ve bu durumun kendisine bir misyon yüklediğini dile getiren Cebeci, şöyle devam etti:

''Kavaklı'da bir dernek yeri kiraladık ve faaliyetlere başladık. Amacım engellilere sosyal hayata katmak ve yüzlerindeki solgun ifadeyi sonlandırıp hayata umutla bakmalarını sağlamaktı. Dernek bizim evimiz oldu. Birbirimizle kaynaşmayı öğrendik. Dernekte resmi olarak yaklaşık 100, kişisel defterimde de yaklaşık 700 engellinin kaydı var. Buradaki engellilerin hepsiyle evlat kardeş ilişkisi kurduk. Kimi engelliyi işe başlattık. Açtığımız kurslarda eğitim görenler sergi açtı. Marmara depreminde yaşadığım acıları engellilere ve muhtaçlara yardım ederek unutmaya çalışıyorum."