İnsanlar ya ondan nefret eder, ya da tapar. Ama Kate’e karşı hislerimiz ne olursa olsun, giydiği her şeye hayran olmadan edemiyoruz.

Kate Moss’u bazen bir festivalde dizine kadar çamura batmış bir halde, bazen de kırmızı halıda magazin gazetecilerine poz verirken görüyoruz. İhtişamlı yaşama pek de itimat etmeyenlerden Kate Moss. Onun için en önemli şey arkadaşları ve tanıdığı insanların arasında rahat olmak.

Moss’un bu rahat olabilme isteği elbette ki tarzına da yansıyor. Eğer bir davette ya da moda çekiminde değilse üzerinde genelde babetleri, deforme jean’i ve salaş bir tişört oluyor. Genellikle de bu kombini bir deri ceket ile tamamlıyor. Son zamanlarda Hollywood’da süregelen salaşlık trendi de hep Kate Moss’un suçu. Ne giyerse giysin o kadar trendy görünüyor ki, herkez bu tarzı denemek istiyor.

Kate Moss, 14 yaşındayken JFK Hava Alanı’nda ajans Sahibi Sarah Doukas tarafından keşfedildi. Moss bir röportajında henüz çok küçük yaşlarda modayla tanıştığını ve ikinci el mağazalardan alışveriş edip, 70’lerin tarzında giyinmeyi sevdiğini söylüyor. Şimdi her ne kadar dünyanın en ünlü markalarının ürünlerini giyse de, rahat ve kendine güvenen tavrı hiç değişmiş değil.

Kate’e göre stil ille de göze batan bir tip olmak değil. Kendi bakış açınızın olması ve bunu istediğiniz gibi ifade edebilmeniz yeterli. Kate bunu çok iyi yapıyor, belki de dünyanın en çok tartışılan ve aranılan modellerinden biri olmasında bunun da payı büyüktür.

Tasarımcılık Macerası

Kate Moss moda dünyasında sadece vitrinde yer almıyor. Aynı zamanda mutfakta da varlığını sürdürüyor ve bundan oldukça memnun. Topshop için tasarladığı kıyafet ve aksesuarların yanı sıra şimdi de Longchamp için bir çanta koleksiyonu tasarladı. Çantaların en büyük özelliği kullanışlı, asi görünüşlü ve şık olmaları. Tıpkı Kate Moss’un her zamanki stili gibi..

Kate Moss’un dolabının vazgeçilmezleri
Moss tam bir Rock – Chic tarzı tutkunu. Dolabında hemen hemen her markadan giysiler var ama o genellikle bunları üst üste ve punk tarzına uydurup giyiyor. Dolabında genellikle siyah renklerin hakimiyeti var. Günlük hayatında gri ve siyah’ı bir arada giymekten hoşlanıyor.

Kate Moss’un üzerinde sıklıkla görebileceğiniz şeyler ise; deri bir ceket, siyah skinny jean, salaş bir tişört ve siyah botlar olacaktır. Tabi ki en favori aksesuarlarından fötr şapkayla birlikte…