Muğla'nın Fethiye ilçesinde kadınlar down sendromlu çocuklara okul yaptırılması için bir araya geldi.

Muğla'nın Fethiye ilçesinde kadınlar down sendromlu çocuklara okul yaptırılması için bir araya geldi. Fethiye Evi Gönüllüleri öncülüğünde gerçekleştirilen bağış progr******* toplanan yardımlar down sendromlu çocuklar için kullanılacak.

Fethiye'de yaşayan bir grup kadın tarafından kurulan ve tek gelir kaynağı her perşembe kurulan kermesler olan Fethiye Evi Gönüllüleri, engelli çocukların yardımına koşmaya devam ediyor. Her ay bir engelliye akülü araba alan kadınlar, şimdi de down sendromlu çocuklar için bir araya geldi. Günlükbaşı Silkar İlköğretim Okuluna özel sınıf yaptırmak için düzenlenen eğlence programına Fethiyelilerin ilgisi de büyük oldu. Yerel sanatçıların sahneleri ile renklenen programa katılan kadınlar, hem eğlendi hem de bağış topladı.

Etkinlikle ilgili açıklama yapan Fethiye Evi Gönüllüleri Başkanı Nesrin Saatcı, yardım programının geleneksel hale geldiğini açıkladı.

Fethiye Evi Gönüllüleri olarak eğitim ve engellilere yönelik çalışmalara devam ettiklerini kaydeden Saatcı, "Veren elle, alan el arasında köprü görevini üstlenerek bugüne kadar 30 akülü aracımızı engelli arkadaşlarımıza ulaştırdık. Bu sayı görevde olduğumuz sürede, sürekli artacak. Bu yılki etkinliğimizden elde edilecek gelirle de down sendromlu çocuklarımıza sınıf yaptıracağız. Günlükbaşı Silkar İlköğretim Okulu'nda oyun bahçeleri olan bir sınıf yaptıracağız. Amacımız, çocuklarımızın ve velilerimizin, yüzlerini bir nebze de olsa güldürmek. Çocukların kendilerine olan öz güvenlerini sağlamak." dedi