Sağlığımız açısından sebzeler iy;ce yıkanır ve parmak ucu büyüklüğünde kesilir. Biberlerin çekirdekleri çıkarılmalıdır. Büyük bir tencereye zeytinyağı konulur ve kızmadan üzerine baharatlar (köfte karabiber) atılır. Hafif kızan yağa doğranmış sebzeler eklenerek beş dakika tahta kaşıkla karıştırılır. Daha sonra su tuz şekersarımsak ilave ed;lir. Sarımsaklar dörde bölünmelidir. Suya ayrıca sıkılmış yarım l;mon suyu katılır.(Sebzelerin rengini koruyacaktır). Kaynamaya yakın parçalanmış maydanozlarda ilave olunur. Kaynama başladıktan sonra beş dak;ka daha kaynamanın devam etmesine iz;n verilmelidir. Kıtır siyah ekmekle keyifle servis yapabilirsiniz.
MALZEMELER
1 adet orta boy patates
2 adet havuç
1/4 kg pırasa
2 adet çarliston biber
1 domates
2 lahana yaprağı
1 çay bardağı dolusu maydanoz
1/2 limon
1 çay kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1/2 çay kaşığı karab;ber
1/2 çay kaşığı köfte baharı
3 diş sarımsak
1/2 çay bardağı zeytinyağı ya da çiçek yağı
1.5 litre su